Napar z rozmarynu
EkspertOdKuchni
Napar z rozmarynu to doskonałe wsparcie dla zdrowia. Wzmacnia naszą odporność, działa antybakteryjnie, przeciwgrzybiczo, a także zapobiega infekcjom. To również świetny sojusznik przy dolegliwościach żołądkowych, takich jak niestrawność lub wrzody. Gotową herbatkę z rozmarynu możemy dodatkowo wzbogacić o imbir, kurkumę, miód lub cytrynę dla dodatkowego smaku i wartości odżywczych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
26
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Napar z rozmarynu to doskonałe wsparcie dla zdrowia. Wzmacnia naszą odporność, działa antybakteryjnie, przeciwgrzybiczo, a także zapobiega infekcjom. To również świetny sojusznik przy dolegliwościach żołądkowych, takich jak niestrawność lub wrzody. Gotową herbatkę z rozmarynu możemy dodatkowo wzbogacić o imbir, kurkumę, miód lub cytrynę dla dodatkowego smaku i wartości odżywczych.
2
Składniki
10 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 pęcz. rozmaryn
1 szkl. woda
Przygotowanie
Kilka gałązek rozmarynu zalej wrzątkiem. Jeśli używasz świeżego rozmarynu, umyj wcześniej gałązki pod bieżącą wodą.
Pozostaw napar do zaparzenia przez około 5 minut.
Opcjonalnie możesz dodać cytrynę, miód lub imbir.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
26
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.