Napar z rozmarynu

EkspertOdKuchni
Napar z rozmarynu

0

0 / 0

Napar z rozmarynu to doskonałe wsparcie dla zdrowia. Wzmacnia naszą odporność, działa antybakteryjnie, przeciwgrzybiczo, a także zapobiega infekcjom. To również świetny sojusznik przy dolegliwościach żołądkowych, takich jak niestrawność lub wrzody. Gotową herbatkę z rozmarynu możemy dodatkowo wzbogacić o imbir, kurkumę, miód lub cytrynę dla dodatkowego smaku i wartości odżywczych.

2

Składniki

10 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 pęcz. rozmaryn

1 szkl. woda

Przygotowanie


1

Kilka gałązek rozmarynu zalej wrzątkiem. Jeśli używasz świeżego rozmarynu, umyj wcześniej gałązki pod bieżącą wodą.

2

Pozostaw napar do zaparzenia przez około 5 minut.

3

Opcjonalnie możesz dodać cytrynę, miód lub imbir.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

26

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły