Napar z imbiru, cytryny i miodu
EkspertOdKuchni
Napar z imbiru, cytryny i miodu to doskonałe wsparcie dla zdrowia. Imbir pomaga we wzmocnieniu układu odpornościowego, cytryna dostarcza witaminy C, a miód ma właściwości przeciwbakteryjne i łagodzące gardło. To świetny napój w okresie jesienno-zimowym, kiedy potrzebujemy wzmocnić nasz organizm i szukamy naturalnego rozwiązania na katar, kaszel i ból gardła.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
124
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Napar z imbiru, cytryny i miodu to doskonałe wsparcie dla zdrowia. Imbir pomaga we wzmocnieniu układu odpornościowego, cytryna dostarcza witaminy C, a miód ma właściwości przeciwbakteryjne i łagodzące gardło. To świetny napój w okresie jesienno-zimowym, kiedy potrzebujemy wzmocnić nasz organizm i szukamy naturalnego rozwiązania na katar, kaszel i ból gardła.
4
Składniki
20 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. kawałek imbiru
1 szt. cytryna
1 łyżka miód
250 ml woda
Przygotowanie
Imbir obierz ze skórki, a cytrynę sparz we wrzącej wodzie. Pokrój składniki na plasterki i przełóż do szklanki.
Całość zalej gorącą, ale nie wrzącą wodą.
Napar pozostaw do zaparzenia pod przykryciem przez 15 minut.
Po tym czasie dodaj miód i dokładnie wymieszaj całość.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
124
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.