Napar z imbiru, cytryny i miodu

EkspertOdKuchni
Napar z imbiru, cytryny i miodu

0

0 / 0

Napar z imbiru, cytryny i miodu to doskonałe wsparcie dla zdrowia. Imbir pomaga we wzmocnieniu układu odpornościowego, cytryna dostarcza witaminy C, a miód ma właściwości przeciwbakteryjne i łagodzące gardło. To świetny napój w okresie jesienno-zimowym, kiedy potrzebujemy wzmocnić nasz organizm i szukamy naturalnego rozwiązania na katar, kaszel i ból gardła.

4

Składniki

20 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. kawałek imbiru

1 szt. cytryna

1 łyżka miód

250 ml woda

Przygotowanie


1

Imbir obierz ze skórki, a cytrynę sparz we wrzącej wodzie. Pokrój składniki na plasterki i przełóż do szklanki.

2

Całość zalej gorącą, ale nie wrzącą wodą.

3

Napar pozostaw do zaparzenia pod przykryciem przez 15 minut.

4

Po tym czasie dodaj miód i dokładnie wymieszaj całość.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

124

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

31

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły