Napar z imbiru, cytryny i miodu
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Napar z imbiru, cytryny i miodu](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1707990733297.jpg&w=3840&q=75)
Napar z imbiru, cytryny i miodu to doskonałe wsparcie dla zdrowia. Imbir pomaga we wzmocnieniu układu odpornościowego, cytryna dostarcza witaminy C, a miód ma właściwości przeciwbakteryjne i łagodzące gardło. To świetny napój w okresie jesienno-zimowym, kiedy potrzebujemy wzmocnić nasz organizm i szukamy naturalnego rozwiązania na katar, kaszel i ból gardła.
0
0 / 0
Napar z imbiru, cytryny i miodu to doskonałe wsparcie dla zdrowia. Imbir pomaga we wzmocnieniu układu odpornościowego, cytryna dostarcza witaminy C, a miód ma właściwości przeciwbakteryjne i łagodzące gardło. To świetny napój w okresie jesienno-zimowym, kiedy potrzebujemy wzmocnić nasz organizm i szukamy naturalnego rozwiązania na katar, kaszel i ból gardła.
4
Składniki
20 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. kawałek imbiru
1 szt. cytryna
1 łyżka miód
250 ml woda
Przygotowanie
Imbir obierz ze skórki, a cytrynę sparz we wrzącej wodzie. Pokrój składniki na plasterki i przełóż do szklanki.
Całość zalej gorącą, ale nie wrzącą wodą.
Napar pozostaw do zaparzenia pod przykryciem przez 15 minut.
Po tym czasie dodaj miód i dokładnie wymieszaj całość.