Nalewka z pigwy

m7
Nalewka z pigwy

0

0 / 0

Idealna dla wielbicieli nalewek.

4

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg owoce pigwy

1 kg cukier

3 szkl. spirytus

3 szkl. wódka

Przygotowanie


1

Owoce pigwy umyć i pokroić na połówki, wyciąć z nich gniazda nasienne.

2

Pokrojone owoce przełożyć do dużego słoja, zalać spirytusem i odstawić na co najmniej tydzień.

3

Następnie wymieszać całość, dolewać wódkę, dosypać pozostały cukier, dokładnie wymieszać.

4

Odstawić na co najmniej 40 dni. Po upływie tego czasu odcedzić i rozlać do butelek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1140

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

114

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły