0

Składniki

1 Kilogram
Owoce pigwy
1 Kilogram
cukier
1 Litr
spirytus
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Owoce pigwy po oczyszczeniu z nasion pokroić na mniejsze cząstki i zaspać cukrem. Odstawić na 10 dni.
  2. Po tym czasie zlać powstały syrop i połączyć go ze spirytusem. Rozlać do butelek i zostawić w spokoju na co najmniej 3 miesiące.

Opis

super nalewka na zimowe wieczory

Podobne przepisy

Kompot wigilijny

Łatwy Do 1 godz
Kompot wigilijny

Back to Youth

Łatwy Do 15 min
Back to Youth

Bazyliszek

Łatwy Do 15 min
Bazyliszek

Bloody Margarita

Łatwy Do 15 min
Bloody Margarita

Bloody Mary

Łatwy Do 15 min
Bloody Mary

Blue Hawaii

Łatwy Do 15 min
Blue Hawaii

Bronx #1

Łatwy Do 15 min
Bronx #1

CherryMint

Łatwy Do 15 min
CherryMint

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!