0

Składniki

1 Kilogram
Owoce pigwy
1 Kilogram
cukier
1 Litr
spirytus
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Owoce pigwy po oczyszczeniu z nasion pokroić na mniejsze cząstki i zaspać cukrem. Odstawić na 10 dni.
  2. Po tym czasie zlać powstały syrop i połączyć go ze spirytusem. Rozlać do butelek i zostawić w spokoju na co najmniej 3 miesiące.

Opis

super nalewka na zimowe wieczory

Podobne przepisy

Likier kakaowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Likier kakaowy

Kompot wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kompot wigilijny

Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Grog z miodem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Grog z miodem

Back to Youth

Przepis
Łatwy Do 15 min
Back to Youth

Bazyliszek

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bazyliszek

Bloody Margarita

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bloody Margarita

Bloody Mary

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bloody Mary

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!