Nalewka z kaliny

m7
Nalewka z kaliny

0

0 / 0

Nalewka jesienna z kaliny.

5

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

350 whisky

1 szczyp. kardamon

1 szkl. woda

0.50 szkl. kalina

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


1

Poczekać aż pierwsze przymrozki zetną owoce kaliny i dopiero wówczas zrywać. Zalać wodą dodać cukier i zagotować. Odstawić na 1/2 godziny a potem zagotować jeszcze raz - pogotować około 5 minut i odstawić do ostudzenia. Nie przejmować się specyficznym zapachem. Po ostudzeniu zalać whisky i dorzucić odrobinę - na czubku łyżeczki kardamonu. Trzymać w chłodnym miejscu około 6 tygodni. Przecedzić przez płótno i zlać do butelki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

83

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły