Nalewka waniliowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Nalewka waniliowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9291-1702058113770.jpeg&w=3840&q=75)
Pełna aromatu nalewka z wanilii sprawdzi się do kawy i herbaty. Z pewnością zachwyci niejednego konesera.
0
5 / 1
Pełna aromatu nalewka z wanilii sprawdzi się do kawy i herbaty. Z pewnością zachwyci niejednego konesera.
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
300 woda
300 wermut
600 spirytus
3 łyżecz. cukier waniliowy
1.50 szkl. cukier brązowy
3 szt. wanilia
Przygotowanie
1
Laski wanilii należy pokroić, przełożyć do dużej butelki, dodać cukier waniliowy i zalać spirytusem. Odstawić na około 25 dni.
2
Następnie cukier przełożyć do garnka, zalać wodą i zagotować. Po zdjęciu z ognia dodać wermut, po przestudzeniu wymieszać ze spirytusem, który wcześniej należy przecedzić.
3
Nalewkę odstawić na 2- 3 tygodnie, a po upływie tego czasu rozlać do butelek .