0

Składniki

300 Mililitrów
woda
300 Mililitrów
Wermut
600 Mililitrów
spirytus
3 Łyżeczki
CUKIER WANILIOWY
1.5 Szklanki
Cukier brązowy
3 Sztuki
Wanilia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Laski wanilii należy pokroić, przełożyć do dużej butelki, dodać cukier waniliowy i zalać spirytusem. Odstawić na około 25 dni.
  2. Następnie cukier przełożyć do garnka, zalać wodą i zagotować. Po zdjęciu z ognia dodać wermut, po przestudzeniu wymieszać ze spirytusem, który wcześniej należy przecedzić.
  3. Nalewkę odstawić na 2- 3 tygodnie, a po upływie tego czasu rozlać do butelek .

Opis

Nalewka, którą często przygotowuje moja mama.

Podobne przepisy

Likier kakaowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Likier kakaowy

Kompot wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kompot wigilijny

Grog z miodem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Grog z miodem

Back to Youth

Przepis
Łatwy Do 15 min
Back to Youth

Bazyliszek

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bazyliszek

Bezalkoholowy grzaniec malinowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bezalkoholowy grzaniec malinowy

Bloody Margarita

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bloody Margarita

Bloody Mary

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bloody Mary

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!