0

Składniki

300 Mililitrów
woda
300 Mililitrów
Wermut
600 Mililitrów
spirytus
3 Łyżeczki
CUKIER WANILIOWY
1.5 Szklanki
Cukier brązowy
3 Sztuki
Wanilia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Laski wanilii należy pokroić, przełożyć do dużej butelki, dodać cukier waniliowy i zalać spirytusem. Odstawić na około 25 dni.
  2. Następnie cukier przełożyć do garnka, zalać wodą i zagotować. Po zdjęciu z ognia dodać wermut, po przestudzeniu wymieszać ze spirytusem, który wcześniej należy przecedzić.
  3. Nalewkę odstawić na 2- 3 tygodnie, a po upływie tego czasu rozlać do butelek .

Opis

Nalewka, którą często przygotowuje moja mama.

Podobne przepisy

Kompot wigilijny

Łatwy Do 1 godz

Back to Youth

Łatwy Do 15 min

Bazyliszek

Łatwy Do 15 min

Bloody Margarita

Łatwy Do 15 min

Bloody Mary

Łatwy Do 15 min

Blue Hawaii

Łatwy Do 15 min

Bronx #1

Łatwy Do 15 min

CherryMint

Łatwy Do 15 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!