0

Składniki

300 Mililitrów
woda
300 Mililitrów
Wermut
600 Mililitrów
spirytus
3 Łyżeczki
CUKIER WANILIOWY
1.5 Szklanki
Cukier brązowy
3 Sztuki
Wanilia
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Laski wanilii należy pokroić, przełożyć do dużej butelki, dodać cukier waniliowy i zalać spirytusem. Odstawić na około 25 dni.
  2. Następnie cukier przełożyć do garnka, zalać wodą i zagotować. Po zdjęciu z ognia dodać wermut, po przestudzeniu wymieszać ze spirytusem, który wcześniej należy przecedzić.
  3. Nalewkę odstawić na 2- 3 tygodnie, a po upływie tego czasu rozlać do butelek .

Opis

Nalewka, którą często przygotowuje moja mama.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!