0

Składniki

300 Mililitrów
woda
300 Mililitrów
Wermut
600 Mililitrów
spirytus
3 Łyżeczki
CUKIER WANILIOWY
1.5 Szklanki
Cukier brązowy
3 Sztuki
Wanilia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Laski wanilii należy pokroić, przełożyć do dużej butelki, dodać cukier waniliowy i zalać spirytusem. Odstawić na około 25 dni.
  2. Następnie cukier przełożyć do garnka, zalać wodą i zagotować. Po zdjęciu z ognia dodać wermut, po przestudzeniu wymieszać ze spirytusem, który wcześniej należy przecedzić.
  3. Nalewkę odstawić na 2- 3 tygodnie, a po upływie tego czasu rozlać do butelek .

Opis

Nalewka, którą często przygotowuje moja mama.

Podobne przepisy

Kompot wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kompot wigilijny

Back to Youth

Przepis
Łatwy Do 15 min
Back to Youth

Bazyliszek

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bazyliszek

Bloody Margarita

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bloody Margarita

Bloody Mary

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bloody Mary

Blue Hawaii

Przepis
Łatwy Do 15 min
Blue Hawaii

Bronx #1

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bronx #1

CherryMint

Przepis
Łatwy Do 15 min
CherryMint

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!