Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
Jeżyny
0.75 Kilograma
cukier
0.25 Litra
spirytus
0.5 Litra
wódka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Jeżyny przebrać, wypłukać, dokładnie osuszyć i włożyć do słoja przesypując je cukrem.
  2. Szczelnie zamknąć i odstawić na 10 dni.
  3. Następnie wlać spirytus, zamknąć i znów odstawić na 10 dni, od czau do czasu potrząsać.
  4. Zlać płyn do drugiego słoja, a jeżyny rozgnieść i zalać wódką, odstawić na tydzień.
  5. Po tym czasie zlać wódkę i dolać do pierwszego płynu, przefiltrować.
  6. Rozlać do butelek i odstawić na 6 miesięcy.

Opis

Świetny smak.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!