0

Składniki

1 Kilogram
Jeżyny
0.75 Kilograma
cukier
0.25 Litra
spirytus
0.5 Litra
wódka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jeżyny przebrać, wypłukać, dokładnie osuszyć i włożyć do słoja przesypując je cukrem.
  2. Szczelnie zamknąć i odstawić na 10 dni.
  3. Następnie wlać spirytus, zamknąć i znów odstawić na 10 dni, od czau do czasu potrząsać.
  4. Zlać płyn do drugiego słoja, a jeżyny rozgnieść i zalać wódką, odstawić na tydzień.
  5. Po tym czasie zlać wódkę i dolać do pierwszego płynu, przefiltrować.
  6. Rozlać do butelek i odstawić na 6 miesięcy.

Opis

Świetny smak.

Podobne przepisy

Back to Youth

Łatwy Do 20 min.

Bloody Mary

Łatwy Do 20 min.

KiwiSour

Łatwy Do 20 min.

Kompot wigilijny

Łatwy Do 1 godz.

Pineapple Mimosa

Łatwy Do 20 min.

PorKi

Łatwy Do 20 min.

Sex on the Beach

Łatwy Do 20 min.

Bazyliszek

Łatwy Do 20 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!