0

Składniki

1 Kilogram
Jeżyny
0.75 Kilograma
cukier
0.25 Litra
spirytus
0.5 Litra
wódka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jeżyny przebrać, wypłukać, dokładnie osuszyć i włożyć do słoja przesypując je cukrem.
  2. Szczelnie zamknąć i odstawić na 10 dni.
  3. Następnie wlać spirytus, zamknąć i znów odstawić na 10 dni, od czau do czasu potrząsać.
  4. Zlać płyn do drugiego słoja, a jeżyny rozgnieść i zalać wódką, odstawić na tydzień.
  5. Po tym czasie zlać wódkę i dolać do pierwszego płynu, przefiltrować.
  6. Rozlać do butelek i odstawić na 6 miesięcy.

Opis

Świetny smak.

Podobne przepisy

Likier kakaowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Likier kakaowy

Grog z miodem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Grog z miodem

Back to Youth

Przepis
Łatwy Do 15 min
Back to Youth

Bloody Mary

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bloody Mary

KiwiSour

Przepis
Łatwy Do 15 min
KiwiSour

Pineapple Mimosa

Przepis
Łatwy Do 15 min
Pineapple Mimosa

PorKi

Przepis
Łatwy Do 15 min
PorKi

Sex on the Beach

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sex on the Beach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!