0

Składniki

1 Kilogram
cytryna
1 Kilogram
cukier
1 Litr
mleko
1 Litr
spirytus
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cytryny wyszorować, sparzyć wrzątkiem i cienko obrać skórkę. Z owoców usunąć białą powłokę. Pokroić w cienkie plasterki, usunąć pestki, przełożyć do wyparzonego słoja, dodać cukier, mleko, spirytus i skórkę z 1-2 cytryn. Zamknąć i odstawić w chłodne, ciemne miejsce na miesiąc. Co kilka dni potrząsnąć.
  2. Po tym czasie nalewkę powoli przesączyć przez filtr do kawy i przelać do butelek.

Opis

Niezapomniany smak. Skuteczna na niestrawność, a jeszcze lepsza na zły humor.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!