0

Składniki

1 Kilogram
cytryna
1 Kilogram
cukier
1 Litr
mleko
1 Litr
spirytus
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cytryny wyszorować, sparzyć wrzątkiem i cienko obrać skórkę. Z owoców usunąć białą powłokę. Pokroić w cienkie plasterki, usunąć pestki, przełożyć do wyparzonego słoja, dodać cukier, mleko, spirytus i skórkę z 1-2 cytryn. Zamknąć i odstawić w chłodne, ciemne miejsce na miesiąc. Co kilka dni potrząsnąć.
  2. Po tym czasie nalewkę powoli przesączyć przez filtr do kawy i przelać do butelek.

Opis

Niezapomniany smak. Skuteczna na niestrawność, a jeszcze lepsza na zły humor.

Podobne przepisy

Chocolatta Piernikowa

Łatwy Do 15 min
Chocolatta Piernikowa

Chocolatta Pomarańczowa

Łatwy Do 15 min
Chocolatta Pomarańczowa

Chocolatta z Chili

Łatwy Do 15 min
Chocolatta z Chili

Cytrynowo-limonkowe szaleństwo

Łatwy Do 15 min
Cytrynowo-limonkowe szaleństwo

Herbata rozgrzewająca z syropem z dzikiej róży

Łatwy Do 15 min
Herbata rozgrzewająca z syropem z dzikiej róży

Kompot wigilijny

Łatwy Do 1 godz
Kompot wigilijny

Migdałowa chocolatta

Łatwy Do 15 min
Migdałowa chocolatta

Pikantne kakao

Łatwy Do 15 min
Pikantne kakao

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!