0

Składniki

1 Kilogram
cytryna
1 Kilogram
cukier
1 Litr
mleko
1 Litr
spirytus
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cytryny wyszorować, sparzyć wrzątkiem i cienko obrać skórkę. Z owoców usunąć białą powłokę. Pokroić w cienkie plasterki, usunąć pestki, przełożyć do wyparzonego słoja, dodać cukier, mleko, spirytus i skórkę z 1-2 cytryn. Zamknąć i odstawić w chłodne, ciemne miejsce na miesiąc. Co kilka dni potrząsnąć.
  2. Po tym czasie nalewkę powoli przesączyć przez filtr do kawy i przelać do butelek.

Opis

Niezapomniany smak. Skuteczna na niestrawność, a jeszcze lepsza na zły humor.

Podobne przepisy

Likier kakaowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Likier kakaowy

Grog z miodem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Grog z miodem

Cytrynowo-limonkowe szaleństwo

Przepis
Łatwy Do 15 min
Cytrynowo-limonkowe szaleństwo

Herbata rozgrzewająca z syropem z dzikiej róży

Przepis
Łatwy Do 15 min
Herbata rozgrzewająca z syropem z dzikiej róży

Rozgrzewająca Chocolatta z nutą cytrynową i miodem

Przepis
Łatwy Do 15 min
Rozgrzewająca Chocolatta z nutą cytrynową i miodem

Chocolatta Piernikowa

Przepis
Łatwy Do 15 min
Chocolatta Piernikowa

Chocolatta Pomarańczowa

Przepis
Łatwy Do 15 min
Chocolatta Pomarańczowa

Chocolatta z Chili

Przepis
Łatwy Do 15 min
Chocolatta z Chili

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!