Naleśnikowy wulkan

kontakt_6
Naleśnikowy wulkan

0

0 / 0

Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.50 szkl. lubella mąka pełne ziarno pszenna

1 szkl. mleko

4 szt. białko jaja kurzego

2 szt. banan

1 łyżeczka cukier waniliowy

2 łyżka kakao decomorreno

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szcz. sól

2 łyżka masło klarowane

Przygotowanie


1

Banany, mleko, cukier waniliowy, białka jajka blendujemy na puszystą, gładką masę.

2

W osobnej misce łączymy sypkie składniki : mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól.

3

Delikatnie łączymy płynne składniki z suchymi, dokładnie mieszając.

4

Rozgrzewamy mocno patelnię, dajemy łyżkę masła klarowanego i nakładamy ok. 3 łyżki ciasta na jednego naleśniczka.

5

Gdy pojawią się bąbelki, przekładamy naleśniki na drugą stronę.

6

W międzyczasie kruszymy 5 ciastek np. pełnoziarnistych i łączymy z serkami homogenizowanymi.

7

Gdy naleśniki będą gotowe, przekładamy je serkiem i układamy w ,,WULKAN".

8

Ostatnie ciastko łamiemy na pół lub kruszymy i dekorujemy wierzch naszego wulkanu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły