Naleśnikowy wulkan
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_6
![Naleśnikowy wulkan](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3748-1702057732485.jpeg&w=3840&q=75)
Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.
0
0 / 0
Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.50 szkl. lubella mąka pełne ziarno pszenna
1 szkl. mleko
4 szt. białko jaja kurzego
2 szt. banan
1 łyżecz. cukier waniliowy
2 łyżka kakao decomorreno
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szczyp. sól
2 łyżka masło klarowane
Przygotowanie
Banany, mleko, cukier waniliowy, białka jajka blendujemy na puszystą, gładką masę.
W osobnej misce łączymy sypkie składniki : mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól.
Delikatnie łączymy płynne składniki z suchymi, dokładnie mieszając.
Rozgrzewamy mocno patelnię, dajemy łyżkę masła klarowanego i nakładamy ok. 3 łyżki ciasta na jednego naleśniczka.
Gdy pojawią się bąbelki, przekładamy naleśniki na drugą stronę.
W międzyczasie kruszymy 5 ciastek np. pełnoziarnistych i łączymy z serkami homogenizowanymi.
Gdy naleśniki będą gotowe, przekładamy je serkiem i układamy w ,,WULKAN".
Ostatnie ciastko łamiemy na pół lub kruszymy i dekorujemy wierzch naszego wulkanu.