0

Składniki

2 Szklanki
ingridient
Lubella Mąka Pełne Ziarno Pszenna
2 Sztuki
jajka
10 Gramów
cukier
100 Mililitrów
mleko
120 Mililitrów
woda mineralna gazowana
1 Szczypta
sól
100 Gramów
szpinak mrożony
3 Łyżeczki
Olej roślinny
250 Mililitrów
Śmietanka 36%
50 Gramów
cukier puder
2 Sztuki
kiwi
1 Garść
Prażone migdały
Alergeny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę i sól. Zmiksować na gładkie ciasto.
  2. Dodać roztopione masło lub olej roślinny i razem zmiksować (lub wykorzystać tłuszcz do smarowania patelni przed smażeniem każdego naleśnika).
  3. Ciasto podzielić na 2 części - do jednej z nich dodać szpinak.
  4. Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni.
  5. Śmietankę 36% ubić z dodatkiem cukru pudru.
  6. Naleśniki przełożyć na talerz i udekorować bitą śmietaną, kiwi i prażonymi migdałami.

Opis

Dwa rodzaje naleśników z bitą śmietaną.

Podobne przepisy

Tort leśny mech

Przepis
Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Naleśniki z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Pełnoziarniste gofry czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarniste gofry czekoladowe

Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Kakaowa karpatka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowa karpatka

Pieczone mini omlety

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczone mini omlety

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!