Naleśnikowe sówki

ania_em
Naleśnikowe sówki

0

0 / 0

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

25 dek. mąka pszenna tortowa lubella

1 szt. jaja l

1 szkl. mleko uht 3,2%

2.50 łyżeczka proszek do pieczenia

1 łyżka olej

1 szkl. borówki amerykańskie

2 łyżka płatki migdałowe

6 szt. truskawki

1 szt. banan

Przygotowanie


1

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia.

2

Mokre składniki (jajko, olej, mleko) dodajemy do miski i roztrzepujemy. Wlewamy powstałą masę do mąki i wszystko łączymy.

3

Placki smażymy na rozgrzanej patelni z małą ilością tłuszczu. Podajemy na ciepło.

4

Ozdabiamy je tworząc “sówki”. Z bananów i borówek tworzymy oczka. Plastry truskawek posłużą za skrzydła i dziób, a płatki migdałów za piórka. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły