Naleśnikowe sówki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
ania_em
![Naleśnikowe sówki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973781484.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
25 dag. mąka pszenna tortowa lubella
1 szt. jaja l
1 szkl. mleko uht 3,2%
2.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżka olej
1 szkl. borówki amerykańskie
2 łyżka płatki migdałowe
6 szt. truskawki
1 szt. banan
Przygotowanie
1
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia.
2
Mokre składniki (jajko, olej, mleko) dodajemy do miski i roztrzepujemy. Wlewamy powstałą masę do mąki i wszystko łączymy.
3
Placki smażymy na rozgrzanej patelni z małą ilością tłuszczu. Podajemy na ciepło.
4
Ozdabiamy je tworząc “sówki”. Z bananów i borówek tworzymy oczka. Plastry truskawek posłużą za skrzydła i dziób, a płatki migdałów za piórka. Smacznego!