Naleśnikowe serca

MagdalenaSkrzypek
Naleśnikowe serca

0

0 / 0

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

250 g lubella mąka puszysta wrocławska

250 mleko

250 woda

1 szt. jajko kurze całe

500 g filety z morszczuka

400 g pieczarki

1 szt. cebula

1 pęcz. natka pietruszki

1 szcz. sól biała

2 szcz. pieprz

250 g ser żółty

3 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

4 szt. pomidorki koktajlowe

Przygotowanie


1

NALEŚNIKI: Mąkę połączyć z mlekiem, wodą, jajkiem i szczyptą soli. Miksować do momentu połączenia składników. Pozostawić na około 30 minut, następnie smażyć naleśniki na lekko natłuszczonej patelni w kształcie serduszka.

2

Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Podsmażyć na odrobinie tłuszczu, następnie dodać oczyszczone i pokrojone w kosteczkę pieczarki. Przyprawić, usmażyć, dodać pokrojoną w paseczki rybę, dusić do miękkości często mieszając. Wymieszać z ketchupem, drobno posiekaną natką , doprawić solą i pieprzem do smaku.

3

Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

4

Połowę naleśników rozłożyć na wyłożonej aluminiową folią blaszce, na każdy nakładać : łyżkę sera, dwie łyżki farszu, ponownie ser, przykryć naleśnikiem, nałożyć ponownie ser, farsz i ser,a na wierzch rozłożyć pomidorki pokrojone w plasterki.

5

Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec w temp 200 st.C przez około 10-15 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły