Naleśnikowe serca
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
MagdalenaSkrzypek
![Naleśnikowe serca](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975877577.jpeg&w=3840&q=75)
1
0 / 0
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
250 g lubella mąka puszysta wrocławska
250 mleko
250 woda
1 szt. jajko kurze całe
500 g filety z morszczuka
400 g pieczarki
1 szt. cebula
1 pęcz. natka pietruszki
1 szczyp. sól biała
2 szczyp. pieprz
250 g ser żółty
3 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
4 szt. pomidorki koktajlowe
Przygotowanie
NALEŚNIKI: Mąkę połączyć z mlekiem, wodą, jajkiem i szczyptą soli. Miksować do momentu połączenia składników. Pozostawić na około 30 minut, następnie smażyć naleśniki na lekko natłuszczonej patelni w kształcie serduszka.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Podsmażyć na odrobinie tłuszczu, następnie dodać oczyszczone i pokrojone w kosteczkę pieczarki. Przyprawić, usmażyć, dodać pokrojoną w paseczki rybę, dusić do miękkości często mieszając. Wymieszać z ketchupem, drobno posiekaną natką , doprawić solą i pieprzem do smaku.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Połowę naleśników rozłożyć na wyłożonej aluminiową folią blaszce, na każdy nakładać : łyżkę sera, dwie łyżki farszu, ponownie ser, przykryć naleśnikiem, nałożyć ponownie ser, farsz i ser,a na wierzch rozłożyć pomidorki pokrojone w plasterki.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec w temp 200 st.C przez około 10-15 minut.