Naleśnikowe sajgonki z wieprzowiną i surimi

m7
Naleśnikowe sajgonki z wieprzowiną i surimi

2

0 / 0

Pyszna przekąska na każdą okazję! Polecam! :)

14

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. chili

10 g soja kiełki

0.50 szkl. mleko

9 szt. paluszki grissini

0.50 szt. kapusta pekińska

1 szt. marchew

2 szt. czosnek

3 szt. jajko

15 szt. nalesniki

5 łyżka groszek zielony konserwowy

2 łyżka sos sojowy

1 łyżka olej sezamowy

25 dag. wieprzowina chuda

Przygotowanie


1

Mięso kroimy w plasterki, przyprawiamy solą pieprzem, 2 łyżkami sosu sojowego, olejem sezamowym, odstawiamy.

2

W tym czasie, marchew obieramy, kroimy w słupki, kapustę pekińską szatkujemy, paluszki surimi kroimy w plastry, czosnek w drobną kosteczkę.

3

Przygotowujemy omlet z 3 jajek i połowy szklanki mleka, doprawiamy solą, pieprzem.

4

Smażymy naleśniki

5

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju dodajemy czosnek smażymy 0,5 minutki, wrzucamy wieprzowinę, płatki chilli, smażymy 5 minut, dodajemy marchew, podsmażamy, następnie surimi, kapustę pekińską, kiełki soi, groszek, pokrojony w kosteczkę omlet, polewamy 2 łyżkami sosu sojowego, mieszamy, dusimy ok 3 minut, odstawiamy.

6

Na przygotowane naleśniki nakładamy farsz , zwijamy jak sajgonki, podajemy z sosem słodko pikantnym chili , lub sosem śliwkowym. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły