Naleśnikowe sajgonki z wieprzowiną i surimi
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Naleśnikowe sajgonki z wieprzowiną i surimi](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975780775.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszna przekąska na każdą okazję! Polecam! :)
2
0 / 0
Pyszna przekąska na każdą okazję! Polecam! :)
14
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. chili
10 g soja kiełki
0.50 szkl. mleko
9 szt. paluszki grissini
0.50 szt. kapusta pekińska
1 szt. marchew
2 szt. czosnek
3 szt. jajko
15 szt. nalesniki
5 łyżka groszek zielony konserwowy
2 łyżka sos sojowy
1 łyżka olej sezamowy
25 dag. wieprzowina chuda
Przygotowanie
Mięso kroimy w plasterki, przyprawiamy solą pieprzem, 2 łyżkami sosu sojowego, olejem sezamowym, odstawiamy.
W tym czasie, marchew obieramy, kroimy w słupki, kapustę pekińską szatkujemy, paluszki surimi kroimy w plastry, czosnek w drobną kosteczkę.
Przygotowujemy omlet z 3 jajek i połowy szklanki mleka, doprawiamy solą, pieprzem.
Smażymy naleśniki
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju dodajemy czosnek smażymy 0,5 minutki, wrzucamy wieprzowinę, płatki chilli, smażymy 5 minut, dodajemy marchew, podsmażamy, następnie surimi, kapustę pekińską, kiełki soi, groszek, pokrojony w kosteczkę omlet, polewamy 2 łyżkami sosu sojowego, mieszamy, dusimy ok 3 minut, odstawiamy.
Na przygotowane naleśniki nakładamy farsz , zwijamy jak sajgonki, podajemy z sosem słodko pikantnym chili , lub sosem śliwkowym. Smacznego!