Naleśnikowa bomba z bananami

m7
Naleśnikowa bomba z bananami

0

0 / 0

Bardzo atrakcyjnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.

15

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

150 olej sojowy

250 g masło

100 g czekolada deserowa

1 szkl. mleko uht 1,5%

2.50 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. woda

1 szt. budyń waniliowy

1 szt. budyń karmelowy

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. banan

2 łyżka mąka sojowa pełnotłusta

3 łyżka kakao decomorreno

4 łyżka cukier

0.50 łyżeczka sól

0.50 l mleko uht 3,2%

Przygotowanie


1

Z mleka 2% oraz 1 szklanki wody, jajek, mąki i mąki sojowej, łyżki cukru i szczypty soli - zrobić ciasto na naleśniki. Ma mieć konsystencje gęstej śmietany. Usmażyć naleśniki. Z mleka 3,5 % zrobić kremy budyniowe- dosłodzić jeśli trzeba. Ugotować budyń karmelowy- gęsty- na połowie mleka, które piszę na opakowani. Przy końcu gotowania dodać 125 gr masła i razem zmiksować. Ułożyć naleśnik na półmisku, nalać kremu na grubość 1 do 2 cm i przykryć kolejnym naleśnikiem. Czynność powtarzać dopóki nie skończy się krem. Następnie zrobić warstwę z kakaem- posypać na naleśnik i przykryć następnym. Z połowy mleka ugotować budyń waniliowy i podobnie jak w przypadku karmelowego zmiksować go z masłem. Lekko schłodzić. Dokładać kolejne naleśniki i smarować kremem waniliowym, co jakiś czas robić warstwy z kakaem. Na koniec roztopić czekoladę mleczna w kąpieli wodnej i oblać bombę z wierzchu. Udekorować plasterkami banana.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły