Example thumb
0

Składniki

150 Mililitrów
Olej sojowy
250 Gramów
masło extra
100 Gramów
Czekolada deserowa
1 Szklanka
mleko UHT 1,5%
2.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
woda
1 Sztuka
budyń waniliowy
1 Sztuka
Budyń karmelowy
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
banan
2 Łyżki
Mąka sojowa pełnotłusta
3 Łyżki
kakao w proszku
4 Łyżki
cukier
0.5 Łyżeczki
sól
0.5 Litra
mleko UHT 3,2%
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z mleka 2% oraz 1 szklanki wody, jajek, mąki i mąki sojowej, łyżki cukru i szczypty soli - zrobić ciasto na naleśniki. Ma mieć konsystencje gęstej śmietany. Usmażyć naleśniki. Z mleka 3,5 % zrobić kremy budyniowe- dosłodzić jeśli trzeba. Ugotować budyń karmelowy- gęsty- na połowie mleka, które piszę na opakowani. Przy końcu gotowania dodać 125 gr masła i razem zmiksować. Ułożyć naleśnik na półmisku, nalać kremu na grubość 1 do 2 cm i przykryć kolejnym naleśnikiem. Czynność powtarzać dopóki nie skończy się krem. Następnie zrobić warstwę z kakaem- posypać na naleśnik i przykryć następnym. Z połowy mleka ugotować budyń waniliowy i podobnie jak w przypadku karmelowego zmiksować go z masłem. Lekko schłodzić. Dokładać kolejne naleśniki i smarować kremem waniliowym, co jakiś czas robić warstwy z kakaem. Na koniec roztopić czekoladę mleczna w kąpieli wodnej i oblać bombę z wierzchu. Udekorować plasterkami banana.

Opis

Bardzo atrakcyjnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!