Naleśniki ze słonym farszem pieczarkowym

moderacja.uwielbiampl
Naleśniki ze słonym farszem pieczarkowym

0

5 / 1

Chrupiące naleśniki ze słonym farszem pieczarkowym to smaczna propozycja na obiad lub kolację. Są pyszne i sycące.

14

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

100 g mąka pszenna

150 mleko

100 woda

1 szt. jajko

1 szcz. sól

2 łyżka olej

300 g por

200 g pieczarki

3 łyżka śmietana 18%

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

2 łyżka masło

2 szt. jajko

50 g bułka tarta

Przygotowanie


1

Pora umyć i pokroić w plasterki. Pieczarki wyczyścić i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać masło, dodać pora i podsmażyć 2-3 minuty. Następnie dodać pokrojone pieczarki. Smażyć do odparowania płynu, dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i smażyć jeszcze 2-3 minuty. Odstawić do przestudzenia.

2

Składniki na ciasto naleśnikowe przełożyć do wysokiego naczynia i zmiksować na niskich obrotach do połączenia.

3

Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Nalewać porcje ciasta i smażyć z obu stron.

4

Na każdy naleśnik nałożyć 2 - 3 łyżki farszu i zwijać naleśniki (brzegi założyć do środka, a następnie zwinąć w rulon).

5

Na patelni rozgrzać olej. Jajko rozkłócić, zwinięte naleśniki moczyć w jajku a następnie w bułce tartej, obsmażyć z każdej strony na złoty kolor.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły