Naleśniki z warzywami zapiekane w sosie pomidorowym oraz z serem

maspexdigital
Naleśniki z warzywami zapiekane w sosie pomidorowym oraz z serem

1

4 / 7

Przepis na znakomite, zapiekane naleśniki jest wart Twojej uwagi i kulinarnego wysiłku. Spróbuj warzywnych naleśników, które z sosem spaghetti Łowicz nabierają wyjątkowego smaku. Zapiekany ser? Z nim danie smakuje fantastycznie!

15

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szkl. mleko

2 szkl. woda

40 dag. mąka lubella

1 szt. papryka czerwona

1 szt. żółta papryka

1 szt. cukinia

100 g pieczarki brunatne

1 szt. cebula

2 łyżka olej

1 łyżecz. masło

2 szczyp. sól, pieprz

0.50 l łowicz sos spaghetti

1 łyżecz. bazylia

1 łyżecz. papryka słodka mielona

100 g ser żółty

Przygotowanie


1

W dużej misce mieszamy jajka, mleko, wodę i mąkę - do uzyskania gładkiego ciasta, z którego smażymy na oleju naleśniki.

2

Papryki kroimy w paseczki, cebulę w pióra, cukinie w półplasterki, a pieczarki w plasterki.

3

Warzywa smażymy na maśle na patelni przyprawiając solą i pieprzem do smaku.

4

W rondelku podgrzewamy sos pomidorowy, dodajemy do niego gałązkę świeżego tymianku, bazylię, paprykę słodką mieloną i dolewamy 0,5 szklanki wody. Całość mieszamy.

5

Usmażone wcześniej naleśniki zawijamy w rulony z farszem warzywnym oraz startym serem żółtym.

6

Zwinięte naleśniki z farszem układamy w naczyniu do zapiekania i polewamy naszym sosem pomidorowym z przyprawami.

7

Całość posypujemy pozostałym serem żółtym i zapiekamy w piekarniku około 15 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły