Naleśniki z sosem rodzynkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Naleśniki z sosem rodzynkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974513999.jpeg&w=3840&q=75)
Naleśniki, za którymi przepadają dzieci.
0
0 / 0
Naleśniki, za którymi przepadają dzieci.
15
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g twaróg półtłusty
0.75 szkl. mleko
0.75 szkl. woda
1 szt. cukier waniliowy
1 szt. jaja kurze całe
3 łyżka olej
2 łyżka cukier
2 łyżka cukier
2 łyżka śmietana 18%
2 łyżka masło
3 łyżka masło
1 łyżka cukier puder
2 łyżka rodzynki
1 łyżka śmietana 18%
1 dag. mąka lubella
Przygotowanie
Mąkę przesiewamy, dodajemy mleko, wodę, cukier, cukier waniliowy, jajko, olej. Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę, smażymy na rozgrzanej patelni.
Z sera cukru i śmietany przygotowujemy farsz.
Usmażone naleśniki smarujemy farszem serowym i składamy w trójkąty.
Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy cukier puder, śmietanę i rodzynki. Sosem polewany gotowe naleśniki.