0

Składniki

250 Gramów
twaróg półtłusty
0.75 Szklanki
mleko
0.75 Szklanki
woda
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Łyżki
olej
2 Łyżki
cukier
2 Łyżki
cukier
2 Łyżki
śmietana 18%
2 Łyżki
masło extra
3 Łyżki
masło extra
1 Łyżka
cukier puder
2 Łyżki
rodzynki
1 Łyżka
śmietana 18%
1 Dekagram
mąka Lubella
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę przesiewamy, dodajemy mleko, wodę, cukier, cukier waniliowy, jajko, olej. Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę, smażymy na rozgrzanej patelni.
  2. Z sera cukru i śmietany przygotowujemy farsz.
  3. Usmażone naleśniki smarujemy farszem serowym i składamy w trójkąty.
  4. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy cukier puder, śmietanę i rodzynki. Sosem polewany gotowe naleśniki.

Opis

Naleśniki, za którymi przepadają dzieci.

Podobne przepisy

Puszysty sernik

Średni Do 40 min
Puszysty sernik

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Naleśniki z białym serem

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z białym serem

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Czekoladowe gwiazdki z migdałami

Średni Do 1 godz
Czekoladowe gwiazdki z migdałami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!