0

Składniki

1 Dekagram
250 Gramów
twaróg półtłusty
0.75 Szklanki
mleko
0.75 Szklanki
woda
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Łyżki
olej
2 Łyżki
cukier
2 Łyżki
cukier
2 Łyżki
śmietana 18%
2 Łyżki
masło extra
3 Łyżki
masło extra
1 Łyżka
cukier puder
2 Łyżki
rodzynki
1 Łyżka
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę przesiewamy, dodajemy mleko, wodę, cukier, cukier waniliowy, jajko, olej. Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę, smażymy na rozgrzanej patelni.
  2. Z sera cukru i śmietany przygotowujemy farsz.
  3. Usmażone naleśniki smarujemy farszem serowym i składamy w trójkąty.
  4. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy cukier puder, śmietanę i rodzynki. Sosem polewany gotowe naleśniki.

Opis

Naleśniki, za którymi przepadają dzieci.

Podobne przepisy

Puszysty sernik

Średni Do 40 min
Puszysty sernik

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Naleśniki z białym serem

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z białym serem

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!