Naleśniki z serem i rodzynkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Naleśniki z serem i rodzynkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974823201.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo szybko można je przyrządzić na kolację
0
0 / 0
Bardzo szybko można je przyrządzić na kolację
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
250 mleko
6 łyżecz. cukier
200 g twaróg
0.75 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szt. jaja kurze całe
1 łyżka olej
2 łyżka rodzynki
1 łyżka masło
Przygotowanie
1
Zrobić ciasto na naleśniki, odstawić na 20 minut.
2
Twaróg rozgnieść widelcem, dodać 4 łyżeczki cukru i rodzynki, wymieszać (jeśli jest zbyt suchy, można dodać łyżkę smietany).
3
Usmażyć ok. 8 naleśników, nie przysmażać zbyt mocno.
4
Na każdy naleśnik nałożyć ser i złożyć "kopertę".
5
Naleśniki obsmażyć na maśle z obu stron. Podawać z ulubionym dżemem.