Naleśniki z serem i rodzynkami

m7
Naleśniki z serem i rodzynkami

0

0 / 0

Bardzo szybko można je przyrządzić na kolację

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 mleko

6 łyżecz. cukier

200 g twaróg

0.75 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

2 szt. jaja kurze całe

1 łyżka olej

2 łyżka rodzynki

1 łyżka masło

Przygotowanie


1

Zrobić ciasto na naleśniki, odstawić na 20 minut.

2

Twaróg rozgnieść widelcem, dodać 4 łyżeczki cukru i rodzynki, wymieszać (jeśli jest zbyt suchy, można dodać łyżkę smietany).

3

Usmażyć ok. 8 naleśników, nie przysmażać zbyt mocno.

4

Na każdy naleśnik nałożyć ser i złożyć "kopertę".

5

Naleśniki obsmażyć na maśle z obu stron. Podawać z ulubionym dżemem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły