Naleśniki z serem i parówkami

m7
Naleśniki z serem i parówkami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Bardzo sycące danie.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szt. jaja kurze całe

3 szt. jaja kurze całe

40 dag. ser żółty

20 dag. bułka tarta

0.50 kg parówki

0.50 l mleko

Przygotowanie


Z podanych składników miksujemy ciasto na naleśniki.

Jeżeli jest za rzadkie dodajemy odrobinę mąki, natomiast, gdy za gęste, trochę wody.

Następnie smażymy cienkie naleśniki.

Parówki kroimy na pół.

Następnie na naleśniku układamy plasterek sera, kawałki parówki, zwijamy tak jak krokiety, obtaczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.

Tak postępujemy ze wszystkimi naleśnikami, następnie smażymy je na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

Podajemy gorące.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

852

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

68

gram

Tłuszcze

43

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły