Naleśniki z serem i parówkami

m7
Naleśniki z serem i parówkami

0

0 / 0

Bardzo sycące danie.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. sól

2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szt. jaja kurze całe

3 szt. jaja kurze całe

40 dek. ser żółty

20 dek. bułka tarta

0.50 kg parówki

0.50 l mleko

Przygotowanie


1

Z podanych składników miksujemy ciasto na naleśniki.

2

Jeżeli jest za rzadkie dodajemy odrobinę mąki, natomiast, gdy za gęste, trochę wody.

3

Następnie smażymy cienkie naleśniki.

4

Parówki kroimy na pół.

5

Następnie na naleśniku układamy plasterek sera, kawałki parówki, zwijamy tak jak krokiety, obtaczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.

6

Tak postępujemy ze wszystkimi naleśnikami, następnie smażymy je na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

7

Podajemy gorące.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły