Naleśniki z serem i parówkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Naleśniki z serem i parówkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977561010.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo sycące danie.
1
0 / 0
Bardzo sycące danie.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szt. jaja kurze całe
3 szt. jaja kurze całe
40 dag. ser żółty
20 dag. bułka tarta
0.50 kg parówki
0.50 l mleko
Przygotowanie
1
Z podanych składników miksujemy ciasto na naleśniki.
2
Jeżeli jest za rzadkie dodajemy odrobinę mąki, natomiast, gdy za gęste, trochę wody.
3
Następnie smażymy cienkie naleśniki.
4
Parówki kroimy na pół.
5
Następnie na naleśniku układamy plasterek sera, kawałki parówki, zwijamy tak jak krokiety, obtaczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.
6
Tak postępujemy ze wszystkimi naleśnikami, następnie smażymy je na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
7
Podajemy gorące.