0

Składniki

100 Mililitrów
woda
1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
mąka
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
budyń śmietankowy
4 Łyżki
olej
25 Dekagramów
ser biały
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z mleka, wody, jajka i mąki należy przygotować ciasto naleśnikowe. Na patelni rozgrzać kropelkę oleju, smażyć na niej naleśniki z obu stron.
  2. Z sera białego, jajka, cukru waniliowego i budyniu śmietankowego przygotować masę serową. Jeśli jest nie jest rzadki można dodać niewielką ilość śmietany lub jogurtu naturalnego.
  3. Serem smarować naleśniki, składać je w "chusteczkę".
  4. Naleśniki ponownie obsmażać z obu stron, żeby jajko użyte do masy serowej nie było surowe. Dodać ulubione owoce.

Opis

Idealne na śniadanie.

Podobne przepisy

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Kurczak na sposób tajski

Przepis
Średni Do 1 godz
Kurczak na sposób tajski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!