Naleśniki z serem białym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Naleśniki z serem białym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973886133.jpeg&w=3840&q=75)
Idealne na śniadanie.
0
0 / 0
Idealne na śniadanie.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
100 woda
1 szkl. mleko
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. budyń śmietankowy
4 łyżka olej
25 dag. ser biały
Przygotowanie
1
Z mleka, wody, jajka i mąki należy przygotować ciasto naleśnikowe. Na patelni rozgrzać kropelkę oleju, smażyć na niej naleśniki z obu stron.
2
Z sera białego, jajka, cukru waniliowego i budyniu śmietankowego przygotować masę serową. Jeśli jest nie jest rzadki można dodać niewielką ilość śmietany lub jogurtu naturalnego.
3
Serem smarować naleśniki, składać je w "chusteczkę".
4
Naleśniki ponownie obsmażać z obu stron, żeby jajko użyte do masy serowej nie było surowe. Dodać ulubione owoce.