3

Składniki

1 Szczypta
Chilli
1 Szczypta
curry
1 Szczypta
Vegeta
1 Szczypta
pieprz
4 Sztuki
Nalesniki
3 Sztuki
Pomidory
2 Sztuki
Plastry schabu
3 Sztuki
Plasterki boczku wędzonego
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
0.75 Sztuki
kukurydza konserwowa
4 Łyżki
Ketchup pikantny
10 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab, boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę i wrzucić na gorącą patelnię ( teflonową) przysmażyć bez oleju ponieważ jest juz boczek. Dodać przyprawy i smażyć około 10 minut mieszając co chwilę.W tym samym czasie sparzyć pomidory, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Do mięsa dodać pokrojony czosnek z pomidorami , dolać trochę wody i dusić 5 minut. Następnie dodać odsączoną z zalewy kukurydzę, ketchup i doprawić jeszcze raz do smaku, ma być pikantne. Placki podgrzać na suchej patelni lub w piekarniku. Nastepnie na każdy placek nałożyć żółty ser i gotowy ciepły farsz, zwinąć jak krokiet. Podawać ciepłe. Smacznego!

Opis

Przepis jest prosty. Bardzo smaczny i nie drogi. Naleśniki te można jeść na obiad i kolacje! Pikantne są najlepsze, polecam.

Podobne przepisy

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Przepis
Średni Do 1 godz
Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Spaghetti z sosem pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z sosem pomidorowym

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Diabelski Kurczak

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!