Naleśniki z schabowym
m7
Przepis jest prosty. Bardzo smaczny i nie drogi. Naleśniki te można jeść na obiad i kolacje! Pikantne są najlepsze, polecam.
4
0 / 0
Przepis jest prosty. Bardzo smaczny i nie drogi. Naleśniki te można jeść na obiad i kolacje! Pikantne są najlepsze, polecam.
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. chilli
1 szczyp. curry
1 szczyp. vegeta
1 szczyp. pieprz
4 szt. nalesniki
3 szt. pomidory
2 szt. plastry schabu
3 szt. plasterki boczku wędzonego
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
0.75 szt. kukurydza konserwowa
4 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
10 dag. ser żółty
Przygotowanie
Schab, boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę i wrzucić na gorącą patelnię ( teflonową) przysmażyć bez oleju ponieważ jest juz boczek. Dodać przyprawy i smażyć około 10 minut mieszając co chwilę.W tym samym czasie sparzyć pomidory, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Do mięsa dodać pokrojony czosnek z pomidorami , dolać trochę wody i dusić 5 minut. Następnie dodać odsączoną z zalewy kukurydzę, ketchup i doprawić jeszcze raz do smaku, ma być pikantne. Placki podgrzać na suchej patelni lub w piekarniku. Nastepnie na każdy placek nałożyć żółty ser i gotowy ciepły farsz, zwinąć jak krokiet. Podawać ciepłe. Smacznego!