3

Składniki

1 Szczypta
Chilli
1 Szczypta
curry
1 Szczypta
Vegeta
1 Szczypta
pieprz
4 Sztuki
Nalesniki
3 Sztuki
Pomidory
2 Sztuki
Plastry schabu
3 Sztuki
Plasterki boczku wędzonego
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
0.75 Sztuki
kukurydza konserwowa
4 Łyżki
Ketchup pikantny
10 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Schab, boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę i wrzucić na gorącą patelnię ( teflonową) przysmażyć bez oleju ponieważ jest juz boczek. Dodać przyprawy i smażyć około 10 minut mieszając co chwilę.W tym samym czasie sparzyć pomidory, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Do mięsa dodać pokrojony czosnek z pomidorami , dolać trochę wody i dusić 5 minut. Następnie dodać odsączoną z zalewy kukurydzę, ketchup i doprawić jeszcze raz do smaku, ma być pikantne. Placki podgrzać na suchej patelni lub w piekarniku. Nastepnie na każdy placek nałożyć żółty ser i gotowy ciepły farsz, zwinąć jak krokiet. Podawać ciepłe. Smacznego!

Opis

Przepis jest prosty. Bardzo smaczny i nie drogi. Naleśniki te można jeść na obiad i kolacje! Pikantne są najlepsze, polecam.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!