0

Składniki

120 Gramów
1 Opakowanie
250 Mililitrów
mleko
1 Sztuka
jajko
1 Szczypta
sól
3 Sztuki
pomarańcza
50 Gramów
masło
3 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mieszamy jajko z mlekiem i szczyptą soli, dodajemy mąkę i cały czas mieszamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  2. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażymy cieniutkie naleśniki. 2 po-marańcze filetujemy i zawijamy części w gotowe naleśniki. Masło karmelizujemy z cukrem i doda-jemy na patelnie zwinięte z pomarańczami naleśniki.
  3. Dodajemy sok z wyciśniętej pomarańczy doda-jąc odrobinę soku Tymbark. Całość smażymy kilka minut na średnim ogniu aż sok na patelni zgęst-nieje i powstanie z niego gęsty sos.

Podobne przepisy

Tort makowy z pomarańczą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tort makowy z pomarańczą

Naleśniki z pomarańczami i sosem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z pomarańczami i sosem

Pączki serowe

Przepis
Średni Do 40 min
Pączki serowe

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Ciasteczka owsiane z dżemem

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!