0

Składniki

1 Szczypta
sól
0.5 Litra
Piwo jasne
200 Gramów
Mąka pszena
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
tłuszcz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Składniki połączyć ze sobą, wymieszać aż masa uzyska konsystencję rzadkiej śmietany.
  2. Smażyć na patelni na rumiany kolor. Do takich naleśników pasuje nadzienie pikantne, według uznania.

Opis

Pyszne chrupkie naleśniki które zadowolą każde podniebienie.

Podobne przepisy

Camembert w cieście naleśnikowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indyjskie Bhaji

Przepis
Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Kaczka z jabłkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kopytka w sosie pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!