0

Składniki

1 Szczypta
sól
0.5 Litra
Piwo jasne
200 Gramów
Mąka pszena
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
tłuszcz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Składniki połączyć ze sobą, wymieszać aż masa uzyska konsystencję rzadkiej śmietany.
  2. Smażyć na patelni na rumiany kolor. Do takich naleśników pasuje nadzienie pikantne, według uznania.

Opis

Pyszne chrupkie naleśniki które zadowolą każde podniebienie.

Podobne przepisy

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Kaczka z jabłkami

Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kopytka w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!