0

Składniki

1 Szczypta
sól
0.5 Litra
Piwo jasne
200 Gramów
Mąka pszena
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
tłuszcz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Składniki połączyć ze sobą, wymieszać aż masa uzyska konsystencję rzadkiej śmietany.
  2. Smażyć na patelni na rumiany kolor. Do takich naleśników pasuje nadzienie pikantne, według uznania.

Opis

Pyszne chrupkie naleśniki które zadowolą każde podniebienie.

Podobne przepisy

Udka z kurczaka grillowane

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Udka z kurczaka grillowane

Żeberka marynowane w piwie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żeberka marynowane w piwie

Pulpety w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 40 min
Pulpety w sosie śmietanowym

Kaczka z jabłkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Polędwiczki w cieście francuskim

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki w cieście francuskim

Czulent

Przepis
Średni Do 3 godz
Czulent

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!