Naleśniki z owocami

kontakt_1
Naleśniki z owocami

Średnia 5 / 2

Oceń!

Wyjątkowym źródłem witaminy C z polskich owoców jest nektar Tymbark czarna porzeczka. Jego głęboki smak idealnie współgra ze puszystymi, słodkimi naleśnikami z kremem i owocami.

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

250 g mąka pszenna tortowa lubella

250 mleko

50 g masło

2 szt. jaja l

1 łyżka cukier

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szczyp. sól

125 g serek mascarpone

1 szt. śmietana kremówka 38%

250 g jeżyny

100 g maliny

1 łyżka cukier puder

1 opak. nektar tymbark czarna porzeczka

Przygotowanie


Masło rozpuść i ostudź. W misce połącz mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól.

W osobnym naczyniu połącz mleko z masłem i jajkami. Do suchych składników dodawaj powoli mokre miksując na gładką masę.

Na nieprzywierającej patelni smaż placuszki na złocisty kolor. Jeżyny zmiksuj z cukrem pudrem.

Do śmietany dodawaj po łyżce sera i miksuj na sztywną masę.

Naleśniki podawaj z jeżynami, łyżką kremu, udekoruj malinami i świeża miętą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1436

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

103

gram

Tłuszcze

101

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły