Naleśniki z owocami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Naleśniki z owocami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9763-1702058159299.jpeg&w=3840&q=75)
Wyjątkowym źródłem witaminy C z polskich owoców jest nektar Tymbark czarna porzeczka. Jego głęboki smak idealnie współgra ze puszystymi, słodkimi naleśnikami z kremem i owocami.
0
5 / 2
Wyjątkowym źródłem witaminy C z polskich owoców jest nektar Tymbark czarna porzeczka. Jego głęboki smak idealnie współgra ze puszystymi, słodkimi naleśnikami z kremem i owocami.
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
250 g mąka pszenna tortowa lubella
250 mleko
50 g masło
2 szt. jaja l
1 łyżka cukier
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szczyp. sól
125 g serek mascarpone
1 szt. śmietana kremówka 38%
250 g jeżyny
100 g maliny
1 łyżka cukier puder
1 opak. nektar tymbark czarna porzeczka
Przygotowanie
Masło rozpuść i ostudź. W misce połącz mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól.
W osobnym naczyniu połącz mleko z masłem i jajkami. Do suchych składników dodawaj powoli mokre miksując na gładką masę.
Na nieprzywierającej patelni smaż placuszki na złocisty kolor. Jeżyny zmiksuj z cukrem pudrem.
Do śmietany dodawaj po łyżce sera i miksuj na sztywną masę.
Naleśniki podawaj z jeżynami, łyżką kremu, udekoruj malinami i świeża miętą.