0

Składniki

1 Szklanka
1 Szklanka
mleko
50 Mililitrów
Woda gazowana
1 Sztuka
jajko
1 Szczypta
sól
1 Sztuka
pomarańcza
1 Łyżka
Olej kokosowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do mąki dodaj mleko, wodę, jajko, startą skórkę z 1 pomarańczy, 2 łyżki soku z pomarańczy i szczyptę soli.
  2. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj za pomocą miksera lub trzepaczki.
  3. Na patelni rozgrzej olej lub masło, następnie wylewaj przygotowaną masę, tak aby powierzchnia patelni pokryła się cienką warstwą ciasta.
  4. Smaż z obu stron na złoty kolor.
  5. Każdy z naleśników posmaruj dżemem brzoskwiniowym Łowicz, złóż w trójkąty lub zwiń w rulon.

Podobne przepisy

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Pieczony naleśnik z owocami

Łatwy Do 40 min
Pieczony naleśnik z owocami

Ciasteczka owsiane z dżemem

Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Gofry kakaowe

Łatwy Do 40 min
Gofry kakaowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!