Naleśniki z nadzieniem śmietankowo, bananowym

m7
Naleśniki z nadzieniem śmietankowo, bananowym

1

0 / 0

Naleśniki zna każdy łasuch i można je robić na wiele sposobów i faszerować praktycznie wszystkim, podaję wam jeden z moich ulubionych przepisów na to pyszne danie

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

250 mleko

0.50 l śmietana kremówka

300 g lubella mąka puszysta uniwersalna

5 szt. banan

1 szt. cukier wanilinowy

4 szt. jaja kurze całe

4 łyżka masło

20 dag. ser biały

Przygotowanie


1

Mąkę, jajo i mleko wymieszać, konsystencja ciasta mus przypominąc gęstą śmietanę. Nalesniki smażone na teflonie i maśle są bardziej kruche i smaczne. Tak więc ja na niewielkiej ilości masła smażę naleśniki, odsączam z nich tłuszcz na serwetce.

2

w międzyczasie 20dkg sera białego zmielić z 3 banami, dodać cukier wanilinowy, ubić śmietanę kremówkę i dodać do sera, wymieszać. Naleśniki faszerować nadzieniem i pokrojonym na plasterki bananem.

3

można udekorować czekoladą

Wartości odżywcze na porcję


Energia

460

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

47

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły