Naleśniki z nadzieniem śmietankowo, bananowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Naleśniki z nadzieniem śmietankowo, bananowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974000613.jpeg&w=3840&q=75)
Naleśniki zna każdy łasuch i można je robić na wiele sposobów i faszerować praktycznie wszystkim, podaję wam jeden z moich ulubionych przepisów na to pyszne danie
1
0 / 0
Naleśniki zna każdy łasuch i można je robić na wiele sposobów i faszerować praktycznie wszystkim, podaję wam jeden z moich ulubionych przepisów na to pyszne danie
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
250 mleko
0.50 l śmietana kremówka
300 g lubella mąka puszysta uniwersalna
5 szt. banan
1 szt. cukier wanilinowy
4 szt. jaja kurze całe
4 łyżka masło
20 dag. ser biały
Przygotowanie
Mąkę, jajo i mleko wymieszać, konsystencja ciasta mus przypominąc gęstą śmietanę. Nalesniki smażone na teflonie i maśle są bardziej kruche i smaczne. Tak więc ja na niewielkiej ilości masła smażę naleśniki, odsączam z nich tłuszcz na serwetce.
w międzyczasie 20dkg sera białego zmielić z 3 banami, dodać cukier wanilinowy, ubić śmietanę kremówkę i dodać do sera, wymieszać. Naleśniki faszerować nadzieniem i pokrojonym na plasterki bananem.
można udekorować czekoladą