Naleśniki z musem malinowym
lubella
Tym razem na słodko! Prezentujemy sprawdzony przepis na naleśniki z przepysznym musem malinowym. Do przygotowania potrawy niezbędne będą oczywiście maliny (400 gramów), a także: mleko, jajko, olej, cukier puder, sok z cytryny, serek homogenizowany oraz świeża mięta.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
633
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
91
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
4.2 / 5
Tym razem na słodko! Prezentujemy sprawdzony przepis na naleśniki z przepysznym musem malinowym. Do przygotowania potrawy niezbędne będą oczywiście maliny (400 gramów), a także: mleko, jajko, olej, cukier puder, sok z cytryny, serek homogenizowany oraz świeża mięta.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1.25 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
2 szkl. mleko
1 szt. jajko
2 łyżka olej
2 łyżka cukier
400 g maliny
2 łyżka cukier puder
1 łyżka sok z cytryny
1 szt. serek homogenizowany
Przygotowanie
Wszystkie składniki na ciasto na naleśniki zmiksuj ze sobą dokładnie i zostaw na 30 minut.
Zblenduj maliny z cukrem pudrem i sokiem z cytryny, a następnie przetrzyj przez sito, aby pozbyć się pestek.
Mus malinowy włóż do lodówki.
Rozgrzej patelnię, rozsmaruj niewielką ilość oleju i wlej chochelkę ciasta – tak aby równomiernie wypełnić całą powierzchnię patelni.
Naleśniki smaż z dwóch stron – do lekkiego zrumienienia.
Gotowe naleśniki przełóż na talerz i polej musem malinowym. Jako dekorację możesz dodać kleks z serka homogenizowanego i ozdobić całość miętą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
633
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
91
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.