0

Składniki

1.25 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Szklanki
mleko
1 Sztuka
jajko
2 Łyżki
olej
2 Łyżki
cukier
400 Gramów
maliny
2 Łyżki
cukier puder
1 Łyżka
sok z cytryny
1 Sztuka
SEREK HOMOGENIZOWANY
2 Gałązki
Świeża mięta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki na ciasto na naleśniki zmiksuj ze sobą dokładnie i zostaw na 30 minut.
  2. Zblenduj maliny z cukrem pudrem i sokiem z cytryny, a następnie przetrzyj przez sito, aby pozbyć się pestek.
  3. Mus malinowy włóż do lodówki.
  4. Rozgrzej patelnię, rozsmaruj niewielką ilość oleju i wlej chochelkę ciasta – tak aby równomiernie wypełnić całą powierzchnię patelni.
  5. Naleśniki smaż z dwóch stron – do lekkiego zrumienienia.
  6. Gotowe naleśniki przełóż na talerz i polej musem malinowym. Jako dekorację możesz dodać kleks z serka homogenizowanego i ozdobić całość miętą.

Podobne przepisy

Placuszki z awokado

Przepis
Łatwy Do 40 min
Placuszki z awokado

Ryba na zimno w warzywach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ryba na zimno w warzywach

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Tarta z jeżynami i czerwonymi porzeczkami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tarta z jeżynami i czerwonymi porzeczkami

PLACUSZKI KUKURYDZIANE

Przepis
Łatwy Do 15 min
PLACUSZKI KUKURYDZIANE

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Pączki na parze(paruchy)

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki na parze(paruchy)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!