Naleśniki z musem malinowym

lubella
Naleśniki z musem malinowym

2

4.2 / 5

Tym razem na słodko! Prezentujemy sprawdzony przepis na naleśniki z przepysznym musem malinowym. Do przygotowania potrawy niezbędne będą oczywiście maliny (400 gramów), a także: mleko, jajko, olej, cukier puder, sok z cytryny, serek homogenizowany oraz świeża mięta.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1.25 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

2 szkl. mleko

1 szt. jajko

2 łyżka olej

2 łyżka cukier

400 g maliny

2 łyżka cukier puder

1 łyżka sok z cytryny

1 szt. serek homogenizowany

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki na ciasto na naleśniki zmiksuj ze sobą dokładnie i zostaw na 30 minut.

2

Zblenduj maliny z cukrem pudrem i sokiem z cytryny, a następnie przetrzyj przez sito, aby pozbyć się pestek.

3

Mus malinowy włóż do lodówki.

4

Rozgrzej patelnię, rozsmaruj niewielką ilość oleju i wlej chochelkę ciasta – tak aby równomiernie wypełnić całą powierzchnię patelni.

5

Naleśniki smaż z dwóch stron – do lekkiego zrumienienia.

6

Gotowe naleśniki przełóż na talerz i polej musem malinowym. Jako dekorację możesz dodać kleks z serka homogenizowanego i ozdobić całość miętą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły