Naleśniki z mięsem mielonym

IzabelaMichalczyk
Naleśniki z mięsem mielonym

1

0 / 0

Szybkie i pyszne danie, które sprawdzi się zarówno jako danie główne dla całej rodziny, jak i na szybką przekąskę.

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

1 szkl. mleko

2 szt. jaja l

200 g mięso mielone z indyka

50 g fasola czerwona konserwowa

50 puszka groszek zielony konserwowy

1 szt. papryka żółta

1 szt. cebula

4 szt. ząbek czosnku

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. chili

50 g ser żółty

Przygotowanie


1

Z mleka, mąki i jaj robimy ciasto naleśnikowe i smażymy naleśniki.

2

Drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso mielone i chwilę podduszamy.

3

Dolewamy sos boloński Łowicz. Dodajemy groszek i fasolę i przez chwilkę mieszając podgrzewamy.

4

Do każdego naleśnika nakładamy kilka łyżek farszu, posypujemy serem żółtym i zawijamy. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2226

kcal

Białka

129

gram

Węglowodany

290

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły