Naleśniki z mięsem mielonym
IzabelaMichalczyk
Szybkie i pyszne danie, które sprawdzi się zarówno jako danie główne dla całej rodziny, jak i na szybką przekąskę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2226
kcal
Białka
129
gram
Węglowodany
290
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Szybkie i pyszne danie, które sprawdzi się zarówno jako danie główne dla całej rodziny, jak i na szybką przekąskę.
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 szkl. mleko
2 szt. jaja l
200 g mięso mielone z indyka
50 g fasola czerwona konserwowa
50 puszka groszek zielony konserwowy
1 szt. papryka żółta
1 szt. cebula
4 szt. ząbek czosnku
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. chili
50 g ser żółty
Przygotowanie
Z mleka, mąki i jaj robimy ciasto naleśnikowe i smażymy naleśniki.
Drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso mielone i chwilę podduszamy.
Dolewamy sos boloński Łowicz. Dodajemy groszek i fasolę i przez chwilkę mieszając podgrzewamy.
Do każdego naleśnika nakładamy kilka łyżek farszu, posypujemy serem żółtym i zawijamy. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2226
kcal
Białka
129
gram
Węglowodany
290
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.