Naleśniki z mięsem mielonym

m7
Naleśniki z mięsem mielonym

4

0 / 0

Bardzo smaczne, sycące danie, idealne na obiad lub wczesna kolację.

15

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. oregano

1 szcz. pieprz

1 szcz. papryka

1 szkl. mąka lubella puszysta

1 szkl. mleko

2 szt. jaja l

1 szt. pomidory bez skórki

5 szt. pieczarki

1 szt. cebula

1 szt. czosnek

0.50 szt. kostka rosołowa

1 łyżka ketchup kotlin łagodny

30 dek. mięso mielone

5 dek. ser żółty

Przygotowanie


1

Mleko, jajka, mąkę, szczyptę soli i pieprzu dobrze wymieszać.

2

Usmażyć naleśniki z zrobionego ciasta.

3

Na patelni usmażyć mięso, następnie wrzucić na patelnię pokrojoną w kostkę cebulę oraz pieczarki, dodać pokrojone pomidory z puszki. Do smażącego się nadzienia dodać wyciśnięty czosnek, sól, pieprz, oregano i ostrą paprykę. Smażyć wszystko na patelni około 5 minut.

4

Usmażone naleśniki rozłożyć na kuchennym blacie, posmarować je cienką warstwą ketchupu, następnie nakładać na nie mięsne nadzienie.

5

Zawinąć naleśniki, włożyć na blachę lub naczynie żaroodporne.

6

Rozpuścić w małej szklance pół kostki rosołowej. Posypać naleśniki startym żółtym serem i oregano i polać rosołem. Wstawić do piekarnika na 10 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły