Naleśniki z mięsem mielonym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Naleśniki z mięsem mielonym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977202040.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo smaczne, sycące danie, idealne na obiad lub wczesna kolację.
4
0 / 0
Bardzo smaczne, sycące danie, idealne na obiad lub wczesna kolację.
15
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. oregano
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. papryka
1 szkl. mąka lubella puszysta
1 szkl. mleko
2 szt. jaja l
1 szt. pomidory bez skórki
5 szt. pieczarki
1 szt. cebula
1 szt. czosnek
0.50 szt. kostka rosołowa
1 łyżka ketchup kotlin łagodny
30 dag. mięso mielone
5 dag. ser żółty
Przygotowanie
Mleko, jajka, mąkę, szczyptę soli i pieprzu dobrze wymieszać.
Usmażyć naleśniki z zrobionego ciasta.
Na patelni usmażyć mięso, następnie wrzucić na patelnię pokrojoną w kostkę cebulę oraz pieczarki, dodać pokrojone pomidory z puszki. Do smażącego się nadzienia dodać wyciśnięty czosnek, sól, pieprz, oregano i ostrą paprykę. Smażyć wszystko na patelni około 5 minut.
Usmażone naleśniki rozłożyć na kuchennym blacie, posmarować je cienką warstwą ketchupu, następnie nakładać na nie mięsne nadzienie.
Zawinąć naleśniki, włożyć na blachę lub naczynie żaroodporne.
Rozpuścić w małej szklance pół kostki rosołowej. Posypać naleśniki startym żółtym serem i oregano i polać rosołem. Wstawić do piekarnika na 10 minut.