Example thumb
4

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
papryka
1 Szklanka
Mąka psze
1 Szklanka
mleko
2 Sztuki
jajka
1 Sztuka
Pomidory bez skórki
5 Sztuk
pieczarki
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
czosnek
0.5 Sztuki
kostka rosołowa
1 Łyżka
ketchup
30 Dekagramów
mięso mielone
5 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mleko, jajka, mąke, szczypte soli i pieprzu dobrze wymieszać.
  2. Usmażyć naleśniki z zrobionego ciasta.(okolo 4 zależy od grubości naleśników)
  3. Na patelni usmażyć mięso, następnie wrzucać na patelnie pokrojoną w kostke cebule oraz pieczarki, dodać pokrojone pomidory z puszki. Do w dalszym ciągu smażącego się nadzienia dodać wyciśniety czosnek, sól, pieprz, oregano i ostrą papryke.Smażyć wszystko na patelni okolo 5 minut
  4. Usmażone naleśniki rozłożyć na kuchennym blacie, posmarować je cienką warstwą ketchupu, nastepnie nakładać na nie mięsne nadzienie.
  5. Zawinąć naleśniki, włożyć na blachę lub naczynie żaroodporne.
  6. Rozpuścić w małej szklance poł kostki rosołowej. Posypać naleśniki startym żółtym serem i oregano i polać rosołkiem. Wstawić do piekarnika na 10 minut.

Opis

Bardzo smaczne, sycące danie, idealne na obiad lub wczesna kolację.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!