Naleśniki z mascarpone i dżemem 100% z owoców

maspexdigital
Naleśniki z mascarpone i dżemem 100% z owoców

0

3.6 / 120

Pyszne, delikatne naleśniki, których ciasto jest puszyste ( dlatego warto dodawać wodę gazowaną, a nie zwykłą). Dodatki do naleśników w postaci serka i dżemu 100% sprawiają, że zasmakują każdemu!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

2 szkl. mleko

0.50 szkl. woda gazowana

1 łyżka olej rzepakowy

1 szczyp. sól

250 g serek mascarpone

200 śmietana 36%

2 łyżecz. cukier puder

1 szt. dżem łowicz 100% z owoców malina

Przygotowanie


1

Składniki na ciasto zmiksować. Smażyć na dużej (około 24/26 cm średnicy) dobrze rozgrzanej patelni.

2

Śmietankę ubić z cukrem, a pod koniec ubijania dodać mascarpone.

3

Na spód naleśników wyłożyć cienką warstwę śmietanowego kremu, kolejno porcję dżemu i zwinąć w rulon.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

324

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły