Example thumb
0

Składniki

200 Mililitrów
śmietana 12%
3 Sztuki
pierś kurczaka
0.5 Sztuki
kapusta pekińska
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
2 Sztuki
Serek topiony
1 Sztuka
koper ogrodowy
1 Sztuka
Ciasto naleśnikowe
3 Łyżki
jogurt naturalny
1 Łyżka
curry
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Masę naleśnikową miksujemy (500ml mleka, 1 jajko, pół szklanki mąki, sól, 2 łyżki oleju), smażymy na patelni.
  2. Kapustę pekińską, paprykę kroimy, wrzucamy do miseczki razem z kukurydzą , dodajemy jogurt, mieszamy. Sałatkę układamy na naleśnikach.
  3. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy curry, solą , pieprzem, przyprawą do kurczaka, smażymy na oleju. Dorzucamy rozdrobniony serek topiony, mieszamy. Jak ser lekko się stopi zalewamy śmietanką, mieszamy aż sos zgęstnieje, dorzucamy posiekany koperek.
  4. Na sałatkę nakładamy kurczaka, polewamy odrobiną sosu, zamykamy naleśniki (w kopertę) Układamy na talerzu, na górę polewamy resztą sosu. Gotowe!!!!

Opis

Uwielbiam naleśniki, może ta wersja Wam spasuje? :D

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!