0

Składniki

200 Mililitrów
śmietana 12%
3 Sztuki
pierś kurczaka
0.5 Sztuki
kapusta pekińska
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
2 Sztuki
Serek topiony
1 Sztuka
koper ogrodowy
1 Sztuka
Ciasto naleśnikowe
3 Łyżki
jogurt naturalny
1 Łyżka
curry
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masę naleśnikową miksujemy (500ml mleka, 1 jajko, pół szklanki mąki, sól, 2 łyżki oleju), smażymy na patelni.
  2. Kapustę pekińską, paprykę kroimy, wrzucamy do miseczki razem z kukurydzą , dodajemy jogurt, mieszamy. Sałatkę układamy na naleśnikach.
  3. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy curry, solą , pieprzem, przyprawą do kurczaka, smażymy na oleju. Dorzucamy rozdrobniony serek topiony, mieszamy. Jak ser lekko się stopi zalewamy śmietanką, mieszamy aż sos zgęstnieje, dorzucamy posiekany koperek.
  4. Na sałatkę nakładamy kurczaka, polewamy odrobiną sosu, zamykamy naleśniki (w kopertę) Układamy na talerzu, na górę polewamy resztą sosu. Gotowe!!!!

Opis

Uwielbiam naleśniki, może ta wersja Wam spasuje? :D

Podobne przepisy

Paella

Łatwy Do 1 godz

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Łatwy Do 40 min

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Łatwy Do 40 min

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz

Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Łatwy Do 40 min

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz

Risotto

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!