2

Składniki

125 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Sztuka
jaja kurze całe
15 Mililitrów
mleko
75 Mililitrów
woda
0.25 Łyżeczki
sól
0.25 Łyżeczki
cukier
2.5 Łyżki
cukier
0.5 Opakowania
ingridient
konfitura truskawkowa Łowicz
125 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
50 Gramów
serek mascarpone
1 Łyżka
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Łączymy wszystkie składniki na naleśniki i smażymy na rumiano.
  2. Do jeszcze ciepłych naleśników nakładamy Konfiturę Truskawkową Łowicz.
  3. Migdały prażymy na patelni, a następnie siekamy na duże kawałki.
  4. Bitą śmietanę ubijamy, dodajemy serek mascarpone i migdały.

Podobne przepisy

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Naleśniki z owocami

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Kakaowe profiterole

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe profiterole

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Mini Pączki kakaowe

Średni Do 1 godz
Mini Pączki kakaowe

Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Łatwy Do 40 min
Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!