Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonymi migdałami
maspexdigital
Propozycja dla każdego zarówno na śniadanie, obiad jak i kolację, czyli naleśniki. Tym razem proponujemy przepis na naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonymi migdałami. Te podane z bitą śmietaną, serkiem mascarpone, migdałami oraz konfiturą truskawkową sprawią, że będziesz wracać do tego dania częściej niż się spodziewasz.
1
5 / 1
Propozycja dla każdego zarówno na śniadanie, obiad jak i kolację, czyli naleśniki. Tym razem proponujemy przepis na naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonymi migdałami. Te podane z bitą śmietaną, serkiem mascarpone, migdałami oraz konfiturą truskawkową sprawią, że będziesz wracać do tego dania częściej niż się spodziewasz.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. jaja kurze całe
250 g mąka pszenna tortowa lubella
30 mleko
150 woda
0.50 łyżecz. sól
0.50 łyżecz. cukier
5 łyżka cukier
1 opak. konfitura truskawkowa łowicz
250 śmietanka kremowa 30%
100 g serek mascarpone
2 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Łączymy wszystkie składniki na naleśniki i smażymy na rumiano.
Do jeszcze ciepłych naleśników nakładamy Konfiturę Truskawkową Łowicz.
Migdały prażymy na patelni, a następnie siekamy na duże kawałki.
Bitą śmietanę ubijamy, dodajemy serek mascarpone i migdały.