Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonymi migdałami

maspexdigital
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonymi migdałami

1

5 / 1

Propozycja dla każdego zarówno na śniadanie, obiad jak i kolację, czyli naleśniki. Tym razem proponujemy przepis na naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonymi migdałami. Te podane z bitą śmietaną, serkiem mascarpone, migdałami oraz konfiturą truskawkową sprawią, że będziesz wracać do tego dania częściej niż się spodziewasz.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. jaja kurze całe

250 g mąka pszenna tortowa lubella

30 mleko

150 woda

0.50 łyżecz. sól

0.50 łyżecz. cukier

5 łyżka cukier

1 opak. konfitura truskawkowa łowicz

250 śmietanka kremowa 30%

100 g serek mascarpone

2 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Łączymy wszystkie składniki na naleśniki i smażymy na rumiano.

2

Do jeszcze ciepłych naleśników nakładamy Konfiturę Truskawkową Łowicz.

3

Migdały prażymy na patelni, a następnie siekamy na duże kawałki.

4

Bitą śmietanę ubijamy, dodajemy serek mascarpone i migdały.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

737

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

96

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły