Naleśniki z jagodami
ela
Wartości odżywcze na porcję
Energia
390
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g mąka lubella puszysta tortowa
2 szt. jaja kurze całe
250 mleko uht 3,2%
250 woda mineralna gazowana
1 szczyp. sól
1 łyżecz. cukier
30 g masło roztopione
1 szt. budyń śmietankowy
1 szkl. jagody
Przygotowanie
Wymieszać mikserem wodę, mleko mąkę Lubella, jajka.
Dodać sól, cukier i roztopione masło. Zmiksować.
Na rozgrzanej patelni smażyć naleśniki.
Ugotować budyń śmietankowy według przepisu na opakowaniu.
Smarować naleśniki przestygniętym budyniem i posypać jagodami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
390
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.