Naleśniki z jagodami

ela
Naleśniki z jagodami

0

0 / 0

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 g mąka lubella puszysta tortowa

2 szt. jaja kurze całe

250 mleko uht 3,2%

250 woda mineralna gazowana

1 szczyp. sól

1 łyżecz. cukier

30 g masło roztopione

1 szt. budyń śmietankowy

1 szkl. jagody

Przygotowanie


1

Wymieszać mikserem wodę, mleko mąkę Lubella, jajka.

2

Dodać sól, cukier i roztopione masło. Zmiksować.

3

Na rozgrzanej patelni smażyć naleśniki.

4

Ugotować budyń śmietankowy według przepisu na opakowaniu.

5

Smarować naleśniki przestygniętym budyniem i posypać jagodami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

390

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

57

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły