Naleśniki z jagodami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
ela
![Naleśniki z jagodami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3024-1702057662883.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g mąka lubella puszysta tortowa
2 szt. jaja kurze całe
250 mleko uht 3,2%
250 woda mineralna gazowana
1 szczyp. sól
1 łyżecz. cukier
30 g masło roztopione
1 szt. budyń śmietankowy
1 szkl. jagody
Przygotowanie
1
Wymieszać mikserem wodę, mleko mąkę Lubella, jajka.
2
Dodać sól, cukier i roztopione masło. Zmiksować.
3
Na rozgrzanej patelni smażyć naleśniki.
4
Ugotować budyń śmietankowy według przepisu na opakowaniu.
5
Smarować naleśniki przestygniętym budyniem i posypać jagodami.