Naleśniki z jablkami i truskawkami
m7
naleśniki z...................
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
naleśniki z...................
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
4 szkl. mleko
0.25 szkl. olej
3 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. dżem truskawkowy łowicz
1 szt. dżem jabłkowy
0.50 łyżecz. sól
0.50 szkl. woda mineralna gazowana
Przygotowanie
Mleko, jajka, sól, mąkę, oliwę i wodę gazowaną dokładnie zmiksować blenderem.
Odstawić na 20 minut.
Smażyć na patelni cienki placki na złoty kolor z obu stron.
Połowę naleśników posmarować dżemem jabłkowym.
Drugą połowę posmarować dżemem truskawkowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.