Naleśniki z jablkami i truskawkami

m7
Naleśniki z jablkami i truskawkami

Średnia 0 / 0

Oceń!

naleśniki z...................

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

4 szkl. mleko

0.25 szkl. olej

3 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

3 szt. jaja kurze całe

1 szt. dżem truskawkowy łowicz

1 szt. dżem jabłkowy

0.50 łyżecz. sól

0.50 szkl. woda mineralna gazowana

Przygotowanie


Mleko, jajka, sól, mąkę, oliwę i wodę gazowaną dokładnie zmiksować blenderem.

Odstawić na 20 minut.

Smażyć na patelni cienki placki na złoty kolor z obu stron.

Połowę naleśników posmarować dżemem jabłkowym.

Drugą połowę posmarować dżemem truskawkowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

386

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

57

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły