Naleśniki z gyrosem
kontakt_6
Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
799
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
95
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
2 szt. jaja l
2 szkl. mleko
1 szkl. woda
1 szczyp. sól
5 łyżka olej
4 plaster szynka konserwowa
2 szt. ogórki konserwowe krakus
1 szt. cebula czerwona
1 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 łyżka majonez
1 łyżka przyprawa do gyrosa
Przygotowanie
Mąkę, jajka, mleko, wodę, sól i łyżeczkę oleju wymieszaj dokładnie mikserem. Smaż na rozgrzanej patelni.
Pokrojoną szynkę , ogórki i cebulę włóż do miski, dodaj ketchup i majonez oraz przyprawę do grosa. Całość dokładnie wymieszaj.
Na wystudzone naleśniki nałóż farsz i zwiń. Przełóż na talerz.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
799
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
95
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.