Naleśniki z gyrosem

kontakt_6
Naleśniki z gyrosem

1

0 / 0

Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

2 szt. jaja l

2 szkl. mleko

1 szkl. woda

1 szczyp. sól

5 łyżka olej

4 plaster szynka konserwowa

2 szt. ogórki konserwowe krakus

1 szt. cebula czerwona

1 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 łyżka majonez

1 łyżka przyprawa do gyrosa

Przygotowanie


1

Mąkę, jajka, mleko, wodę, sól i łyżeczkę oleju wymieszaj dokładnie mikserem. Smaż na rozgrzanej patelni.

2

Pokrojoną szynkę , ogórki i cebulę włóż do miski, dodaj ketchup i majonez oraz przyprawę do grosa. Całość dokładnie wymieszaj.

3

Na wystudzone naleśniki nałóż farsz i zwiń. Przełóż na talerz.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

799

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

95

gram

Tłuszcze

31

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły