1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
250 Gramów
Twaróg tłusty
2 Szklanki
mąka pszenna
0.75 Szklanki
mleko
1 Szklanka
woda
0.5 Szklanki
olej
1 Sztuka
jaja kurze całe
5 Sztuk
ziemniaki
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto: wymieszać wszystkie składniki tak,żeby nie było grudek i piec cienkie naleśniki. Pozostawić do wystygnięcia.
  2. Farsz: ugotowane ziemniaki gnieciemy z twarogiem i przysmażoną cebulką, tak długo aż będzie wszystko połączone.
  3. Gotowy farsz nakładamy na jedną połówkę naleśnika i składamy w trójkąty.
  4. Gotowy naleśnik podpiekamy na odrobinie oleju żeby był chrupiący. Podajemy z sosem czosnkowym lub koperkowym.

Opis

Przepis jest trochę pracochłonny ale bardzo smaczny. Podaję go z sosem czosnkowym, który możecie znaleść na mojej stronie. Można go podawać również z sosem koperkowym:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!