Naleśniki z farszem ruskim
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Naleśniki z farszem ruskim](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973993260.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis jest trochę pracochłonny ale bardzo smaczny. Podaję go z sosem czosnkowym, który możecie znaleść na mojej stronie. Można go podawać również z sosem koperkowym:)
1
0 / 0
Przepis jest trochę pracochłonny ale bardzo smaczny. Podaję go z sosem czosnkowym, który możecie znaleść na mojej stronie. Można go podawać również z sosem koperkowym:)
15
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. cukier
1 szczyp. sól
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. proszek do pieczenia
250 g twaróg tłusty
2 szkl. mąka pszenna
0.75 szkl. mleko
1 szkl. woda
0.50 szkl. olej
1 szt. jaja kurze całe
5 szt. ziemniaki
1 szt. cebula
2 łyżka olej
Przygotowanie
Ciasto: wymieszać wszystkie składniki tak,żeby nie było grudek i piec cienkie naleśniki. Pozostawić do wystygnięcia.
Farsz: ugotowane ziemniaki gnieciemy z twarogiem i przysmażoną cebulką, tak długo aż będzie wszystko połączone.
Gotowy farsz nakładamy na jedną połówkę naleśnika i składamy w trójkąty.
Gotowy naleśnik podpiekamy na odrobinie oleju żeby był chrupiący. Podajemy z sosem czosnkowym lub koperkowym.