1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
250 Gramów
Twaróg tłusty
2 Szklanki
mąka pszenna
0.75 Szklanki
mleko
1 Szklanka
woda
0.5 Szklanki
olej
1 Sztuka
jaja kurze całe
5 Sztuk
ziemniaki
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto: wymieszać wszystkie składniki tak,żeby nie było grudek i piec cienkie naleśniki. Pozostawić do wystygnięcia.
  2. Farsz: ugotowane ziemniaki gnieciemy z twarogiem i przysmażoną cebulką, tak długo aż będzie wszystko połączone.
  3. Gotowy farsz nakładamy na jedną połówkę naleśnika i składamy w trójkąty.
  4. Gotowy naleśnik podpiekamy na odrobinie oleju żeby był chrupiący. Podajemy z sosem czosnkowym lub koperkowym.

Opis

Przepis jest trochę pracochłonny ale bardzo smaczny. Podaję go z sosem czosnkowym, który możecie znaleść na mojej stronie. Można go podawać również z sosem koperkowym:)

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!