Naleśniki z farszem ruskim

m7
Naleśniki z farszem ruskim

1

0 / 0

Przepis jest trochę pracochłonny ale bardzo smaczny. Podaję go z sosem czosnkowym, który możecie znaleść na mojej stronie. Można go podawać również z sosem koperkowym:)

15

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. cukier

1 szczyp. sól

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. proszek do pieczenia

250 g twaróg tłusty

2 szkl. mąka pszenna

0.75 szkl. mleko

1 szkl. woda

0.50 szkl. olej

1 szt. jaja kurze całe

5 szt. ziemniaki

1 szt. cebula

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Ciasto: wymieszać wszystkie składniki tak,żeby nie było grudek i piec cienkie naleśniki. Pozostawić do wystygnięcia.

2

Farsz: ugotowane ziemniaki gnieciemy z twarogiem i przysmażoną cebulką, tak długo aż będzie wszystko połączone.

3

Gotowy farsz nakładamy na jedną połówkę naleśnika i składamy w trójkąty.

4

Gotowy naleśnik podpiekamy na odrobinie oleju żeby był chrupiący. Podajemy z sosem czosnkowym lub koperkowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1233

kcal

Białka

32

gram

Węglowodany

125

gram

Tłuszcze

63

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły