0

Składniki

1 Szczypta
pieprz ziołowy
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
Sól do naleśników
1.5 Szklanki
Mąka pszenna na naleśniki
1 Szklanka
Mleko do naleśników
1.5 Szklanki
Woda mineralna do naleśników
0.5 Szklanki
Olej roślinny do smażenia
2 Sztuki
Pory
1 Sztuka
Jajo kurze całe do naleśnikow
3 Łyżki
Olej roślinny
70 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Obrać pieczarki i pokroić je na plastry.
  2. pora oczyścić i pokroić w piórka.
  3. udusić na patelni i łyżce oleju roślinnego pieczarki soląc je do smaku po czym zdjąć z patelni na talerz.
  4. na patelni udusić pory i wymieszać je z grzybami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  5. przygotować ciasto na naleśniki: w misce zmieszać (np. mikserem) na gładki, zawiesisty płyn mąkę, jajko, mleko , wodę i szczyptę soli.
  6. ciasto odstawić na ok. 15 minut. Gdy po tym czasie będzie zbyt gęste można dolać wody lub mleka.
  7. smażyć na rozgrzanej patelni z kroplą oleju naleśniki z około jednej chochli ciasta.
  8. na gotowy naleśnik nakładać farsz po jednej stronie. Złożyć naleśnik na pół przykrywając farsz, a później jeszcze raz na pół.

Opis

Jarska propozycja nadzienia do naleśników. Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna potrawa.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!