Naleśniki z farszem pieczarkowo-porowym

m7
Naleśniki z farszem pieczarkowo-porowym

0

0 / 0

Jarska propozycja nadzienia do naleśników. Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna potrawa.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz ziołowy

1 szczyp. sól

1 szczyp. sól do naleśników

1.50 szkl. mąka pszenna na naleśniki

1 szkl. mleko do naleśników

1.50 szkl. woda mineralna do naleśników

0.50 szkl. olej roślinny

2 szt. por

1 szt. jajo kurze całe do naleśnikow

3 łyżka olej roślinny

70 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Obrać pieczarki i pokroić je na plastry.

2

pora oczyścić i pokroić w piórka.

3

udusić na patelni i łyżce oleju roślinnego pieczarki soląc je do smaku po czym zdjąć z patelni na talerz.

4

na patelni udusić pory i wymieszać je z grzybami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

5

przygotować ciasto na naleśniki: w misce zmieszać (np. mikserem) na gładki, zawiesisty płyn mąkę, jajko, mleko , wodę i szczyptę soli.

6

ciasto odstawić na ok. 15 minut. Gdy po tym czasie będzie zbyt gęste można dolać wody lub mleka.

7

smażyć na rozgrzanej patelni z kroplą oleju naleśniki z około jednej chochli ciasta.

8

na gotowy naleśnik nakładać farsz po jednej stronie. Złożyć naleśnik na pół przykrywając farsz, a później jeszcze raz na pół.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1385

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

110

gram

Tłuszcze

92

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły