0

Składniki

1 Szczypta
pieprz ziołowy
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
Sól do naleśników
1.5 Szklanki
Mąka pszenna na naleśniki
1 Szklanka
Mleko do naleśników
1.5 Szklanki
Woda mineralna do naleśników
0.5 Szklanki
Olej roślinny do smażenia
2 Sztuki
Pory
1 Sztuka
Jajo kurze całe do naleśnikow
3 Łyżki
Olej roślinny
70 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obrać pieczarki i pokroić je na plastry.
  2. pora oczyścić i pokroić w piórka.
  3. udusić na patelni i łyżce oleju roślinnego pieczarki soląc je do smaku po czym zdjąć z patelni na talerz.
  4. na patelni udusić pory i wymieszać je z grzybami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  5. przygotować ciasto na naleśniki: w misce zmieszać (np. mikserem) na gładki, zawiesisty płyn mąkę, jajko, mleko , wodę i szczyptę soli.
  6. ciasto odstawić na ok. 15 minut. Gdy po tym czasie będzie zbyt gęste można dolać wody lub mleka.
  7. smażyć na rozgrzanej patelni z kroplą oleju naleśniki z około jednej chochli ciasta.
  8. na gotowy naleśnik nakładać farsz po jednej stronie. Złożyć naleśnik na pół przykrywając farsz, a później jeszcze raz na pół.

Opis

Jarska propozycja nadzienia do naleśników. Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna potrawa.

Podobne przepisy

Pieczona karkówka z pieczarkami w winie

Średni Do 1 godz
Pieczona karkówka z pieczarkami w winie

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz wołowy

Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kokardki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Kokardki z pieczarkami

Kopytka w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!