0

Składniki

1 Szklanka
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szklanka
1.5 Szklanki
mleko UHT 3,2%
1 Sztuka
jajko
2 Łyżeczki
cukier
1 Szczypta
sól
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wymieszaj składniki: mleko, mąkę, jajko, cukier i sól do otrzymania płynnej jednolitej niezbyt gęstej masy.
  2. Rozgrzej patelnie z niewielką ilością oleju. Smaż naleśniki z obu stron.
  3. Po usmażeniu posmaruj dżemem wedle uznania. Można udekorować je także cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Muffiny z jagodami idealne do szkoły

Przepis
Łatwy Do 40 min
Muffiny z jagodami idealne do szkoły

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Naleśniki z musem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Renifery Cake Pops

Przepis
Średni Do 3 godz
Renifery Cake Pops

Ciasteczka owsiane z dżemem

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!