Naleśniki z dżemem tworzone z miłością
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
OlgaKluzniak-Szczesna
![Naleśniki z dżemem tworzone z miłością](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7684-1702058019946.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1.50 szkl. mleko uht 3,2%
1 szt. jajko
2 łyżecz. cukier
1 szczyp. sól
1 szkl. dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz
2 łyżka olej
Przygotowanie
1
Wymieszaj składniki: mleko, mąkę, jajko, cukier i sól do otrzymania płynnej jednolitej niezbyt gęstej masy.
2
Rozgrzej patelnie z niewielką ilością oleju. Smaż naleśniki z obu stron.
3
Po usmażeniu posmaruj dżemem wedle uznania. Można udekorować je także cukrem pudrem.