0

Składniki

1 Szklanka
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szklanka
1.5 Szklanki
mleko UHT 3,2%
1 Sztuka
jajko
2 Łyżeczki
cukier
1 Szczypta
sól
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wymieszaj składniki: mleko, mąkę, jajko, cukier i sól do otrzymania płynnej jednolitej niezbyt gęstej masy.
  2. Rozgrzej patelnie z niewielką ilością oleju. Smaż naleśniki z obu stron.
  3. Po usmażeniu posmaruj dżemem wedle uznania. Można udekorować je także cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Łatwy Do 1 godz
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Naleśniki z musem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Renifery Cake Pops

Średni Do 3 godz
Renifery Cake Pops

Ciasteczka owsiane z dżemem

Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!