Naleśniki z dżemem tworzone z miłością
OlgaKluzniak-Szczesna
Wartości odżywcze na porcję
Energia
409
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
64
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1.50 szkl. mleko uht 3,2%
1 szt. jajko
2 łyżecz. cukier
1 szczyp. sól
1 szkl. dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz
2 łyżka olej
Przygotowanie
Wymieszaj składniki: mleko, mąkę, jajko, cukier i sól do otrzymania płynnej jednolitej niezbyt gęstej masy.
Rozgrzej patelnie z niewielką ilością oleju. Smaż naleśniki z obu stron.
Po usmażeniu posmaruj dżemem wedle uznania. Można udekorować je także cukrem pudrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
409
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
64
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.