Naleśniki z dżemem mirabelkowym Łowicz
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Naleśniki z dżemem mirabelkowym Łowicz](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974245222.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
2 szkl. mleko uht 3,2%
2 szt. jaja l
1 szkl. woda
1 łyżecz. cukier waniliowy
1 szt. dżem morelowy niskosłodzony
4 łyżka czekolada
Przygotowanie
1
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
2
W malakserze po kolei : Wymieszać mleko z wodą, dodać żółtka, następnie stopniowo dodawać mąkę, w kolejnym etapie dodać cukier waniliowy , olej oraz pianę z białek i ponownie dokładnie wymieszać.
3
Mieszać tak długo, aż składniki dokładnie się połączą.
4
Rozgrzać na patelni olej/oliwę i wlewać masę naleśnikową, smażyć z obu stron Udekorować naleśniki według własnego uznania