0

Składniki

2 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Szklanki
mleko UHT 3,2%
2 Sztuki
jajka
1 Szklanka
woda
1 Łyżeczka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
Dżem morelowy niskosłodzony
4 Łyżki
Czekolada do polania
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
  2. W malakserze po kolei : Wymieszać mleko z wodą, dodać żółtka, następnie stopniowo dodawać mąkę, w kolejnym etapie dodać cukier waniliowy , olej oraz pianę z białek i ponownie dokładnie wymieszać.
  3. Mieszać tak długo, aż składniki dokładnie się połączą.
  4. Rozgrzać na patelni olej/oliwę i wlewać masę naleśnikową, smażyć z obu stron Udekorować naleśniki według własnego uznania

Podobne przepisy

Murzynek z kalafiora

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Murzynek z kalafiora

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Muffiny z jagodami idealne do szkoły

Przepis
Łatwy Do 40 min
Muffiny z jagodami idealne do szkoły

Makowiec

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!