Naleśniki z dżemem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
ela
![Naleśniki z dżemem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977480379.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
250 g mąka lubella
1 szkl. mleko uht 3,2%
1 szt. jajko
50 woda
2 łyżecz. olej
1 szczyp. sól
1 opak. dżem truskawkowy łowicz
Przygotowanie
1
Wszystkie składniki na ciasto (łącznie z olejem) dokładnie wymieszać lub zmiksować.
2
Na rozgrzaną patelnie z dodatkiem oleju wylewać około 3/4 chochelki ciasta.
3
Smażyć cienkie naleśniki z obu stron do uzyskania złotego koloru.
4
Posmarować dżemem Łowicz i złożyć w ruloniki.