Naleśniki z dżemem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
grygiel.wirdzinia
![Naleśniki z dżemem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2685-1702057643534.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
3 łyżka dżem z owocami leśnymi łowic
2 łyżka mąka pszenna tortowa lubella
1 dag. proszek do pieczenia
1 dag. cukier waniliowy
1 szt. jajko kurze całe
0.50 szkl. mleko uht 3,2%
Przygotowanie
1
Zmieszać pół szklanki mleka z jajkiem. W drugim naczyniu wsypać dwie łyżki mąki, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia i cukru waniliowego. Połączyć składniki i porzadnie wymieszać.
2
Usmażyć ciasto na patelni z olejem około 2 minuty.
3
Udekorować naleśnika.