Naleśniki z dżemem

eluchap
Naleśniki z dżemem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Na deser rewelacja

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

250 mleko

200 woda

1 szczyp. sól

300 g lubella mąka puszysta uniwersalna

4 szt. jajko

Przygotowanie


Do wody i mleka dodajemy jajka i ubijamy trzepaczką.

Dodajemy szczyptę soli i stopniowo mąkę.

Mieszamy za pomocą trzepaczki. Odstawiamy na 1godzinę.

Smażymy z obu stron na rozgrzanej margarynie.

Smarujemy dżemem i zwijamy

Wartości odżywcze na porcję


Energia

75

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły