Naleśniki z dżemem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Naleśniki z dżemem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8674-1702058064420.jpeg&w=3840&q=75)
Zamiast zwykłej wody, można dodać gazowaną.
0
0 / 0
Zamiast zwykłej wody, można dodać gazowaną.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
0.13 l mleko
0.13 l woda
1 szt. jajo
1 szt. słonina
2 łyżka dżem
10 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Z podanych składników, zrobić ciasto naleśnikowe. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć naleśniki. Gotowe naleśniki, smarować dżemem.