Naleśniki z dynią, serkiem ricotta i syropem klonowym

m7
Naleśniki z dynią, serkiem ricotta i syropem klonowym

0

0 / 0

Naleśniki można przyrządzać na tysiąc sposobów. Oto moja propozycja dla wszystkich tych, którym znudziły się klasyczne naleśniki z twarogiem.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

2 łyżecz. cukier

2 szkl. mleko

1 szkl. woda mineralna gazowana

3 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. dynia

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. jabłka

2 szt. ricotta

3 łyżka syrop klonowy

Przygotowanie


1

Z podanych składników wyrobić ciasto i usmażyć naleśniki.

2

Jabłko zetrzeć na tarce o średnich oczkach, połączyć z rozdrobnioną dynią i przełożyć na suchą, rozgrzaną patelnię, dodać cukier. Powinny puścić i odparować sok oraz zmięknąć. Pozostawić do całkowitego ostudzenia.

3

Następnie dodać do dyni serki ricotta i syrop klonowy, dokładnie połączyć ze sobą.

4

Wykładać farsz na naleśniki, zawijać w rulony. Ułożyć na talerzach i polać syropem klonowym. Przepyszne i bardzo sycące danie.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły