1

Składniki

2 Szklanki
mleko
3 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
cukier
1 Łyżka
olej
25 Dekagramów
mąka pszenna
50 Dekagramów
Czereśnie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mleko zmiksować z mąką,cukrem,jajkami i olejem.
  2. Powstałe ciasto przykryć odstawić na około 30 minut do lodówki.
  3. Czereśnie umyć,przeciąć na połówki,wydrylować,lekko dodać do ciasta.
  4. Wstawić na kolejne 30 minut do lodówki.
  5. Patelkę posmarować masłem i smażyć naleśniki około 5 minut i grubsze niż
  6. zwykle.
  7. Mała rada najlepiej podawać z sosem waniliowy lub bitą śmietaną.

Opis

Najlepsze na śniadanie!! polecam dla dzieci na słodko!

Podobne przepisy

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz.

Naleśniki z musem malinowym

Łatwy Do 1 godz.

Zapiekane naleśniki z warzywami

Łatwy Do 40 min.

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz.

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!