Naleśniki z czekoladą i owocami
ela
Wartości odżywcze na porcję
Energia
847
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
114
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g lubella mąka puszysta wrocławska
1 szkl. mleko uht 3,2%
1 szkl. woda mineralna gazowana
1 szt. jaja kurze całe
1 opak. cukier waniliowy
1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
1 szt. krem nutella
1 szt. banan
1 łodyga mięta
Przygotowanie
Wszystkie składniki na ciasto: mąkę, mleko, wodę, jajka, cukier waniliowy wymieszaj i zmiksuj na jednolitą, lejącą masę. Odstaw ciasto na 20 minut.
Naleśniki smaż na dobrze rozgrzanym oleju na patelni.
Naleśniki posmaruj czekoladą, do środka włóż banany. Deser polej rozgrzaną czekoladą i połóż kilka borówek, a na wierzch daj kilka listków świeżej mięty.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
847
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
114
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.