1

Składniki

1 Szczypta
sól
50 Gramów
Słonina
1.5 Szklanki
mąka pszenna
1 Szklanka
mleko
0.5 Szklanki
woda
2 Sztuki
jajka
3 Łyżki
Groszku
10 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. CIASTO:
  2. Składniki wymieszać i odstawić na godzinę.
  3. NALEśNIKI:
  4. Ciasto wymieszać, podzielić na dwie części. Do jednej części dodać groszek, do drugiej pokrojony w kostkę i przesmażony boczek.
  5. Naleśniki smażyć na wysmarowanej słoniną patelni.

Opis

Moja rodzina uwielbia to danie. POLECAM

Podobne przepisy

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz

Fale w groszku

Łatwy Do 40 min

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!