1

Składniki

1 Szczypta
sól
50 Gramów
Słonina
1.5 Szklanki
mąka pszenna
1 Szklanka
mleko
0.5 Szklanki
woda
2 Sztuki
jajka
3 Łyżki
Groszku
10 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. CIASTO:
  2. Składniki wymieszać i odstawić na godzinę.
  3. NALEśNIKI:
  4. Ciasto wymieszać, podzielić na dwie części. Do jednej części dodać groszek, do drugiej pokrojony w kostkę i przesmażony boczek.
  5. Naleśniki smażyć na wysmarowanej słoniną patelni.

Opis

Moja rodzina uwielbia to danie. POLECAM

Podobne przepisy

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Pieczony naleśnik z owocami

Łatwy Do 40 min
Pieczony naleśnik z owocami

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Fale w groszku

Łatwy Do 40 min
Fale w groszku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!