4

Składniki

2 Szklanki
1 Szczypta
sól
40 Gramów
twaróg
2.5 Szklanki
mleko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
polewa czekoladowa
4 Łyżki
cukier
1 Łyżka
olej
0.5 Szklanki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do mąki dodajemy 2 jajka, szczyptę soli, olej, mleko i następnie rozrabiamy ciasto do konsystencji gęstej śmietany.
  2. Smażymy dość cienkie naleśniki.
  3. Twaróg mieszamy ze śmietaną, jajkiem, cukrem waniliowym i cukrem białym.
  4. Naleśniki smarujemy masą i składamy je w kopertę lub rulon.
  5. Podajemy z owcami i słodkimi serami.

Opis

Pyszny deser.

Podobne przepisy

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Pączki po bawarsku

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki po bawarsku

Naleśniki z lodami waniliowymi

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z lodami waniliowymi

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Mazurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!