4

Składniki

1 Szczypta
sól
40 Gramów
twaróg
2 Szklanki
ingridient
mąka Lubella Puszysta krupczatka
2.5 Szklanki
mleko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
polewa czekoladowa
4 Łyżki
cukier
1 Łyżka
olej
0.5 Szklanki
śmietana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do mąki dodajemy 2 jajka, szczyptę soli, olej, mleko i następnie rozrabiamy ciasto do konsystencji gęstej śmietany.
  2. Smażymy dość cienkie naleśniki.
  3. Twaróg mieszamy ze śmietaną, jajkiem, cukrem waniliowym i cukrem białym.
  4. Naleśniki smarujemy masą i składamy je w kopertę lub rulon.
  5. Podajemy z owcami i słodkimi serami.

Opis

Pyszny deser.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!