4

Składniki

2 Szklanki
1 Szczypta
sól
40 Gramów
twaróg
2.5 Szklanki
mleko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
polewa czekoladowa
4 Łyżki
cukier
1 Łyżka
olej
0.5 Szklanki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do mąki dodajemy 2 jajka, szczyptę soli, olej, mleko i następnie rozrabiamy ciasto do konsystencji gęstej śmietany.
  2. Smażymy dość cienkie naleśniki.
  3. Twaróg mieszamy ze śmietaną, jajkiem, cukrem waniliowym i cukrem białym.
  4. Naleśniki smarujemy masą i składamy je w kopertę lub rulon.
  5. Podajemy z owcami i słodkimi serami.

Opis

Pyszny deser.

Podobne przepisy

Mazurek

Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Naleśniki z lodami waniliowymi

Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z lodami waniliowymi

Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Łatwy Do 40 min
Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Muffinkowe ciasto z owocami

Łatwy Do 1 godz
Muffinkowe ciasto z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!