Example thumb
0

Składniki

250 Gramów
Mąka Lubella wrocławska
400 Mililitrów
mleko UHT 3,2%
1 Sztuka
jajko
50 Gramów
cukier
1 Szczypta
sól
200 Gramów
twaróg półtłusty
3 Łyżki
śmietana 12%
1 Sztuka
Laska wanilii
50 Gramów
Kandyzowana skórka pomarańczowa
3 Łyżki
cukier
140 Gramów
Dżem Łowicz agrest i kiwi
4 Kostki
Gorzka czekolada
100 Gramów
Owoce sezonowe
1 Łyżeczka
Soda
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do miski wsyp mąkę, dodaj cukier, szczyptę soli i wymieszaj. Następnie dodaj mleko oraz jajko i starannie, najlepiej za pomocą miksera, mieszaj ciasto do momentu uzyskania jednolitej masy. Mała podpowiedź: Jeśli chcesz, by wyszły Ci puszyste amerykańskie pankejki, dodaj do ciasta 1 łyżeczkę sody.
  2. Odstaw ciasto na 15 minut, aby odpoczęło.
  3. W międzyczasie wymieszaj na gładką masę twaróg ze startą wanilią, śmietaną i skórką z kandyzowanej pomarańczy, dodaj cukier.
  4. Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron, następnie nadziewaj je farszem i składaj w trójkąty lub w rurki.
  5. Na naleśniki nałóż dżem, udekoruj je wiórkami startej czekolady i owocami.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!