Naleśniki schabowe z pasta jajeczną
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Naleśniki schabowe z pasta jajeczną](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986760199.jpeg&w=3840&q=75)
Kotleciki schabowe zwinięte na kształt nalesnika z pysznym farszem z jajek.
0
0 / 0
Kotleciki schabowe zwinięte na kształt nalesnika z pysznym farszem z jajek.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. papryka ostra
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
500 g schab wieprzowy
1 szkl. mąka pszenna
1 szkl. bułka tarta
0.50 szkl. oliwa z oliwek
2 szt. jaja kurze całe
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. świeża bazylia
3 łyżka majonez
1 łyżka musztarda
Przygotowanie
Schab pokroić w plastry o gubości 1cm, rozbić i przyprawić.
Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kosteczkę. Dodać majonez, musztardę, posiekaną bazylie, przyprawy i wymieszać.
Układać farsz na rozbitym kotlecie i zwinąć w rulon,zagiąć końcówki.Można do pomocy spiąć wykałaczkami.
Obtoczyć w mące jajku i bułce tartej.
Smażyć na głębokim oleju.