Naleśniki schabowe z pasta jajeczną

m7
Naleśniki schabowe z pasta jajeczną

0

0 / 0

Kotleciki schabowe zwinięte na kształt nalesnika z pysznym farszem z jajek.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. papryka ostra

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

500 g schab wieprzowy

1 szkl. mąka pszenna

1 szkl. bułka tarta

0.50 szkl. oliwa z oliwek

2 szt. jaja kurze całe

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. świeża bazylia

3 łyżka majonez

1 łyżka musztarda

Przygotowanie


1

Schab pokroić w plastry o gubości 1cm, rozbić i przyprawić.

2

Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kosteczkę. Dodać majonez, musztardę, posiekaną bazylie, przyprawy i wymieszać.

3

Układać farsz na rozbitym kotlecie i zwinąć w rulon,zagiąć końcówki.Można do pomocy spiąć wykałaczkami.

4

Obtoczyć w mące jajku i bułce tartej.

5

Smażyć na głębokim oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

925

kcal

Białka

49

gram

Węglowodany

52

gram

Tłuszcze

59

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły